Forum Discussion

jancker2010's avatar
jancker2010
New Novice
23 days ago

Działanie gamepada podczas gry Fut champions

Witam

w fut champions natrafiłem na gry gdzie mój pad przestał działać i pisze ze nie uczestniczę w grze i tak straciłem dwa winy zmiana pada podczas meczu też nie zadziałała.

Żądam wyjaśnienia o co biega jak nie to proszę zwrócić mi dwa mecze lub odpowiednia rekompensata powinna podziałać.

Jeżeli do mojej prośby nie przystawicie to ja zgłosze komu trzeba a mam dobre znajomości

7 Replies

• EA_Kuba's avatar
    EA_Kuba
    Icon for Community Manager rankCommunity Manager
    16 days ago

Hej jancker2010​ 

Dzięki za odpowiedź. 

Jeśli sytuacja z kontrolerem powtórzy się, przydatny do analizy może być filmik z nagraniem meczu z widoczną nakładką ekranową kontrolera dostępną bezpośrednio w grze. 

• jancker2010's avatar
    jancker2010
    New Novice
    17 days ago

Szkoda ze nie mam screenów ale jak rozmawiałem z jednym przeciwnikiem to mi powiedział ze ma bilans 8-2 w fut champions coś w tym stylu, w rivals natomiast dostaje przeciwników z wyższych lig też napisałem do przeciwnika i sam mi pokazał że jest w 1 a ja byłem w 3

• jancker2010's avatar
    jancker2010
    New Novice
    17 days ago

EA_Kuba​ juz ci mówię 

nie będę mówił który to urzytkownik ale w jednym meczu prowadzę 6-4 i nagle w 85 minucie pad przestaje działać, w drugim meczu był bardzo bliski i był remis po 5-5 w drugiej połowie nie pamiętam koło 60 minuty pad przestaje działać przeciwnik gra a ja nie mogę nic zrobić podłączyłem drugiego pada i to samo jak chce wejść w mój skład to nie mogłem tego zrobić 

• EA_Kuba's avatar
    EA_Kuba
    17 days ago

Hej jancker2010​ 

Rozumiem, że sytuacja jest dla Ciebie bardzo frustrująca, szczególnie gdy tracisz mecze w trybie takim jak FUT Champions.

Chcę jednak jasno doprecyzować kilka rzeczy.

Oznaczenie odpowiedzi jako rozwiązanie na forum nie zamyka tematu. Wątek nadal pozostaje otwarty i możesz w nim dalej pisać. Zostało to zrobione dlatego, że otrzymałeś wyjaśnienie możliwego przebiegu sytuacji na podstawie dostępnych informacji.

Jeśli chodzi o utracone mecze lub statystyki, nie ma możliwości ich przywrócenia przez forum. Nie mamy dostępu do modyfikowania wyników, historii meczów ani kont graczy z tego poziomu.

W kwestii dobierania przeciwników, system matchmakingu w FUT Champions i Rivals nie działa wyłącznie na podstawie liczby wygranych, dlatego możesz trafiać na graczy o różnym bilansie. Jeśli masz wrażenie, że działa to nieprawidłowo, opisz proszę dokładnie przykłady (np. kiedy to się dzieje, jakie były wyniki), wtedy łatwiej będzie to dalej przeanalizować.

Dzięki za zgłoszenie tematu. Jeśli możesz podać więcej szczegółów co do momentu, w którym pad przestaje działać (np. minuta meczu, konkretne akcje), daj znać.

• Po pierwsze mam na kablu kontroler, po drugie ja miałem tylko i wyłącznie włączoną grę EA FC 26 nic więcej, po trzecie nie zamykamy tego tematu będę go drążył aż w końcu to naprawicie bo to jest po waszej stronie problem nie po moim i proszę też naprawić dopasowanie graczy do ligi w rivals czy FUT Champions bo widać ze tez nie dobiera jak trzeba jak zaczynam grac to nie moze mi dobrać gościa co ma 12 winów. EA_Kuba EA_Kalina nie zamykamy tego

• EA_Kalina's avatar
    EA_Kalina
    22 days ago

Hej jancker2010​ 

Z opisu wygląda to najczęściej na chwilową utratę połączenia kontrolera z grą, a nie sam pad – dlatego nawet zmiana w trakcie meczu nie pomaga i pojawia się komunikat o braku aktywności.

Na przyszłość warto sprawdzić kilka rzeczy. Spróbuj podłączyć pada kablem zamiast przez Bluetooth i upewnić się, że w ustawieniach nie przełącza się automatycznie na inne urządzenie (np. klawiaturę). Dobrze też zamknąć wszystkie aplikacje w tle, które mogą przechwytywać kontroler. Przed kolejną sesją zrób odświeżenie - restart gry, wyłączenie PC na kilka minut i ponowne uruchomienie.

Jeśli chodzi o mecze, niestety nie ma możliwości przywrócenia wyniku ani dodania ich ponownie, ale warto spróbować tych kroków, żeby sytuacja się nie powtórzyła.