Forum Discussion

dawidbogusz's avatar
dawidbogusz
Rising Rookie
3 months ago

Gra ma wadę

Gra notorycznie wyłącza się do pulpitu przy próbie rozegrania meczu, błąd występuje niezależnie od trybu (kariera menagera, UT). Czekałem do aktualizacji na rozwiązanie błędu. Jako że ostatnia aktualizacja nie poprawiła opisanej wady, uznaje że EA sprzedało mi wadliwy produkt, w związku z tym składam reklamację i zgodni z przepisami prawa Unijnego domagam się zwrotu poniesionych kosztów.

28 Replies

• EA_Kalina's avatar
    EA_Kalina
    Icon for Community Manager rankCommunity Manager
    2 months ago

Hej Kuni1945HD​ 

Dzięki za twój DxDiag. 

Zainstaluj jeszcze raz świeży sterownik NVIDIA (najlepiej najnowszy Game Ready, bez GeForce Experience na próbę). Potem przenieś na pulpit folder ustawień gry Settings - folder znajduje się: C:\Użytkownicy\Nazwa_użytkownika\AppData\Local\EA SPORTS FC 26 (folder AppData jest folderem ukrytym)  – gra stworzy nowy, czysty. Warto też sprawdzić, czy OneDrive nie synchronizuje folderu „EA SPORTS FC 26”, bo wtedy gra nie zapisuje ustawień poprawnie – jeśli tak, wyłącz tę opcję albo dodaj wyjątek. W samej grze wyłącz HDR, ustaw pełny ekran i limit klatek np. na 120. Na koniec wyłącz nakładki typu Xbox Game Bar, Discord Overlay, Afterburner – często to one powodują przycięcia po dłuższym czasie.

• Kuni1945HD's avatar
    Kuni1945HD
    Rising Rookie
    2 months ago

a ta aktualizacja co dzisiaj wyszła nic nie pomogła, no nic robię to co napisałeś

• Kuni1945HD's avatar
    Kuni1945HD
    Rising Rookie
    2 months ago

zrobiłem to ale musiałem też włączyć vsync i jest lepiej, można powiedzieć że da się grać bo w 1 meczu rozegrałem całą 2 połowę a w drugim tylko jakieś 5 min z gry tak zacinało a potem wróciło do normy

• 94pkzqi083u6's avatar
    94pkzqi083u6
    New Novice
    2 months ago

EA_Kalina​ Popróbowałem wszystkich tych opcji i o ile fifa odpaliła się w zasadzie szybciej i działała płynniej to i tak się wyłączyła XD zaczynam myśleć że to jest jakieś przeklęte konto nie wiem co jeszcze mogę zrobić

• Lukorlo's avatar
    Lukorlo
    Seasoned Novice
    17 days ago

oddali Ci pieniądze bo ja mam ten sam problem i też mam ochotę domagać się zwrotu

Featured Places

Node avatar for FC 26 Zgłaszanie błędów

FC 26 Zgłaszanie błędów

Zgłaszaj błędy i sprawdzaj, co społeczność EA Sports FC 26 mówi na tym forum.Latest Activity: 8 hours ago
840 Posts