Forum Discussion

PanKrzyszt0f's avatar
PanKrzyszt0f
Seasoned Novice
2 months ago

Problem z anticheatem

Witam.

Od dziś po włączeniu FC26, pojawia mi się taki błąd:

Co mogę dodać, bo próbowałem to naprawić wraz z chatem gpt. Nie mam tych plików na komputerze. Nie ma ich w rejestrze. Instalowanie na nowo anticheatu nic nie daje. Skoro wszystkie kroki zrobione z chatem nie działają, to zwracam się o pomoc tutaj.

Wczoraj wszystko było okej, a dziś coś takiego.

Dorzucę jeszcze, iż przywracanie systemu też nic nie dało. 

Kasowałem też program Asrock - nic nie dało. 

3 Replies

• EA_Kalina's avatar
    EA_Kalina
    Icon for Community Manager rankCommunity Manager
    2 months ago

Hej PanKrzyszt0f​ 

Błąd, który widzisz (EA AntiCheat wykrywa niezgodność sterownika… rsvadrv101.sys – kod 119) zwykle oznacza, że w systemie została resztka sterownika, którego Windows nadal ładuje przy starcie, nawet jeśli plików już fizycznie nie ma.

Skoro usunięcie ASRocka nic nie zmieniło, reinstalacja EAC nie pomaga, punkt przywracania też nie rozwiązał sprawy to wygląda na to, że problem siedzi głębiej w usługach i sterownikach, które Windows trzyma w rejestrze. Spróbujmy zrobić dwie rzeczy:

Usuń pozostałość sterownika bezpośrednio z listy sterowników Windows

•  w menu Start wpisz: cmd> uruchom jako administrator
    • wpisz:

pnputil /enum-drivers

• poszukaj pozycji, które zawierają rsvadrv, ASRock, A-Tuning, F-Stream, RGB, Polychrome, itp.
    •  jeśli znajdziesz, usuń sterownik poleceniem:

pnputil /delete-driver oemXX.inf /uninstall /force

(gdzie oemXX.inf to dokładna nazwa z listy).

Sprawdź, czy sterownik nie ładuje się przy starcie

•  wpisz w Start: msconfig> zakładka Usługi
    •  zaznacz „Ukryj usługi Microsoftu”
    • sprawdź, czy nie ma czegoś związanego z ASRock albo A-Tuning i wyłącz, jeśli jest.
  • PanKrzyszt0f's avatar
    PanKrzyszt0f
    Seasoned Novice
    1 month ago

Dziękuję za pomoc!

Okazuje się, że wszystko, co robiłem, działało i mogłem włączyć grę, ALE z każdym ponownym uruchomieniem komputera ten plik po prostu wraca. Nawet jak go usunę itp. Muszę go kasować ręcznie i wtedy gra się włącza, ale przy ponownym włączeniu komputera ten plik znowu się pojawia. Jakieś czary. 

Featured Places

Node avatar for FC 26 Zgłaszanie błędów

FC 26 Zgłaszanie błędów

Zgłaszaj błędy i sprawdzaj, co społeczność EA Sports FC 26 mówi na tym forum.Latest Activity: 18 minutes ago
1,091 Posts