Forum Discussion

Krisordron's avatar
Krisordron
Seasoned Newcomer
20 days ago
Solved

Seleção - Samba Speed Run

Przy realizowaniu zadania Seleção - Samba Speed Run wyskakuje komunikat o tym że gra nie mogła zrealizować czy przetworzyć zadania po czym wychodzi z UT. Podjąłem próbę 2 razy, strzelając po 35-40 goli, ten sam efekt. Gra w prawym górnym rogu akceptowała realizację zadań po czym na końcu meczu wyrzuca.

Reszta mecze w Squad Battles działa normalnie.

Gram na Xbox Series S

• Mój błąd - dzięki za doprecyzowanie barytonovitsch​ 

Krisordron wrote:

Gra w prawym górnym rogu akceptowała realizację zadań po czym na końcu meczu wyrzuca.

To, że gra w trakcie meczu pokazuje zaliczanie zadań, a potem wyrzuca na końcu, może wskazywać na problem z zapisem meczu po jego zakończeniu, a nie na samym wykonaniu wyzwania. 

Na ten moment spróbujcie jeszcze jednej rzeczy:

• zróbcie szybkie odświeżenie sesji - wyłączcie  konsolę na ok. 3 minuty/ pełen restart PC oraz restart rotura i spróbujcie  ponownie zagrać mecz dokładnie pod wymaganie (czyli 30 goli) i po końcowym gwizdku poczekajcie chwilę na ekranie podsumowania bez klikania

5 Replies

• Krisordron's avatar
    Krisordron
    Seasoned Newcomer
    17 days ago

Strzeliłem dokładnie 30 goli, poczekałem na ekranie końcowym dłużej - zaliczyło. Dzięki.

• EA_Kalina's avatar
    EA_Kalina
    Icon for Community Manager rankCommunity Manager
    18 days ago

Mój błąd - dzięki za doprecyzowanie barytonovitsch​ 

Krisordron wrote:

Gra w prawym górnym rogu akceptowała realizację zadań po czym na końcu meczu wyrzuca.

To, że gra w trakcie meczu pokazuje zaliczanie zadań, a potem wyrzuca na końcu, może wskazywać na problem z zapisem meczu po jego zakończeniu, a nie na samym wykonaniu wyzwania. 

Na ten moment spróbujcie jeszcze jednej rzeczy:

• zróbcie szybkie odświeżenie sesji - wyłączcie  konsolę na ok. 3 minuty/ pełen restart PC oraz restart rotura i spróbujcie  ponownie zagrać mecz dokładnie pod wymaganie (czyli 30 goli) i po końcowym gwizdku poczekajcie chwilę na ekranie podsumowania bez klikania

• barytonovitsch's avatar
    barytonovitsch
    Newcomer
    19 days ago

#ealogic zadanie polega na strzeleniu 30 goli na poziomie początkujący, spróbuj strzelić mniej bramek... zagrałem mecz dwukrotnie, wychodziłem z gry i stosowałem się do instrukcji, i niestety gra widzi wynik rozegranego meczu jako 0:0. 

• EA_Kalina's avatar
    EA_Kalina
    Icon for Community Manager rankCommunity Manager
    19 days ago

Hej Krisordron​ 

Dzięki za dokładny opis.  Na ten moment podsyłam Ci kilka wskazówek:

• spróbuj zagrać mecz jeszcze raz, ale z mniejszą liczbą bramek (np. nie 35–40, tylko bardziej standardowy wynik)
    • po meczu nie pomijaj od razu ekranów podsumowania - daj grze chwilę na zapis
    • zrób też odświeżenie sesji - zamknij grę, wyłącz konsolę na ok. 3 minuty i uruchom ponownie
    • jeśli masz możliwość, spróbuj jednego meczu w innym trybie Squad Battles (inna drużyna/poziom trudności)

Daj znać jak Ci poszło.