Forum Discussion

bystryyy's avatar
bystryyy
Seasoned Newcomer
1 month ago
Solved

Trawa w grze szara

Dlaczego na FC EA 2026 mam azarą trawe a w 2025 jest dobrze?

• Hej bystryyy​ 

Dzięki za pytanie.

Szara trawa w FC 26 na PS to najczęściej nie jest kwestia ustawień, tylko problem z ładowaniem grafiki albo chwilowy glitch.

• Na początek spróbuj zrobić pełne odświeżenie: zamknij grę, wyłącz konsolę na około 3 minuty i uruchom ponownie
    • wejdź do meczu i sprawdź, czy trawa wróci do normy
    • jeśli masz włączone HDR albo inne ustawienia obrazu, spróbuj je na chwilę wyłączyć i sprawdzić różnicę
    • możesz też przełączyć stadion lub porę dnia w meczu testowo

Czy trawa jest szara w każdym meczu i trybie, daj znać.

5 Replies

• EA_Kalina's avatar
    EA_Kalina
    Icon for Community Manager rankCommunity Manager
    1 month ago

Hej bystryyy​ 

Dzięki za pytanie.

Szara trawa w FC 26 na PS to najczęściej nie jest kwestia ustawień, tylko problem z ładowaniem grafiki albo chwilowy glitch.

• Na początek spróbuj zrobić pełne odświeżenie: zamknij grę, wyłącz konsolę na około 3 minuty i uruchom ponownie
    • wejdź do meczu i sprawdź, czy trawa wróci do normy
    • jeśli masz włączone HDR albo inne ustawienia obrazu, spróbuj je na chwilę wyłączyć i sprawdzić różnicę
    • możesz też przełączyć stadion lub porę dnia w meczu testowo

Czy trawa jest szara w każdym meczu i trybie, daj znać.

• EA_Kalina's avatar
    EA_Kalina
    28 days ago

Nie otrzymaliśmy jeszcze odpowiedzi od Ciebie. Oznaczyłam jednak moje porady jako rozwiązanie - mogą się przydać innym. Jeśli masz więcej pytań albo potrzebujesz pomocy, daj znać! 

• bystryyy's avatar
    bystryyy
    Seasoned Newcomer
    27 days ago

Dziękuję za pomoc. Pogrzebałem i okazalo się że odcień kolorów był zbyt mały. Dzieki za pomoc -to mnie zainspirowało do spawdzenia ustawień. Juz jest w porządku

• EA_Kalina's avatar
    EA_Kalina
    24 days ago

Super, dzięki za informację zwrotną! 

Cieszę się, że udało się znaleźć przyczynę i problem został rozwiązany. Być może ta informacja przyda się również innym graczom, którzy zauważą podobną zmianę kolorów po uruchomieniu gry.

Miłej gry!