Forum Discussion

DrHero77's avatar
DrHero77
Seasoned Vanguard
3 months ago

EA 26 a EA 25

Witam. Po porażce jaką była gra ea25 mam pytanie do supportu. Czy gra po miesiącu również przestanie działać będą notorycznie ścinki, klatkowanie itd itd ? Zastanawiam się nad kupnem ea26, ale obawiam się, że gra znowu będzie źle zoptymalizowana i pieniądze będą wyrzucone w błoto.

5 Replies

• DrHero77's avatar
    DrHero77
    Seasoned Vanguard
    3 months ago

Tak chodzi o PC. W połowie w października gra otrzymała patch, który większość konfiguracji mocnych komputerów zrujnował optymalizację. W grze występował stuttering. Było tysiące informacji na forum o problemie, a firma EA nic z tym nie zrobiła. W styczniu ostatni raz sprawdzałem czy naprawili problem. Niestety problem nie ustąpił.

• cookavsky's avatar
    cookavsky
    New Vanguard
    3 months ago

Tak, to nie będzie znowu ten rok. Menu jest w stanie się przyciąć, gram parę godzin, a już z 5 razy musiałem resetować grę. W trakcie grania jak wchodzisz do menu i zaraz po wznowieniu moje fps spada do 30 klatek. Sam gameplay jest identyczny jak ostatnie miesiące ea 25. Jedynie prędkość zawodników jak i podania są zdecydowanie szybsze i celniejsze. Na ten moment będzie królować autobus z cofaniem się napastnika, no bo jest szybszy, więc i zdążysz być w dwóch miejscach. Boty nadal są w stanie same grać. Wyglad się nie polepszył identyko. Dodatkowo nie wiem, według mnie łatwiej się kręcić, bo odbiory są wolniejsze, niż robić triki. Plus dla bramkarzy, w pewnych sytuacjach nawet bronią.

Porównując te dwa gameplaye na niskich overallach, nie mówię o tych 99. To ten z ea fc 26 jest lepszy, czujesz większą kontrolę. Ale na 90% pierwszy patch wszystko rozwali. 

• Kpr_Matt's avatar
    Kpr_Matt
    Rising Traveler
    3 months ago

Dlatego właśnie nie kupiłem tej edycji jako pierwszy raz od bardzo dawna.

Zero optymalizacji dla PC i rozwalili EAFC25 jedną aktualizacją, gdzie gra działała w 10 fps na dobrych sprzętach.

Szkoda, że EA nie wypowie się na ten temat, bo nie wiadomo czy kupować gre za 300 zł, czy nie :) 

• cookavsky's avatar
    cookavsky
    New Vanguard
    3 months ago

Na pewno nie warto wydawac tych 450 zl za ultimate wersje. Ta wersja powinna max kosztowac 250 zl, za to co oferuje. Ja kupie ea play pro na miesiąc, potem czekam na podstawkę, żeby za całość mi wlasnie tylko 250 wyszło. Podobno Battlefield jest spoko i wychodzi tydzień przed końcem tego ea play pro, które mi się skończy.

Featured Places

Node avatar for FC 26 Dyskusja ogólna

FC 26 Dyskusja ogólna

Dyskutuj o najnowszych wiadomościach i informacjach o grze EA SPORTS FC™ 26 na forach społeczności.Latest Activity: 12 hours ago
323 Posts