Forum Discussion

jupi4557's avatar
jupi4557
Seasoned Newcomer
14 days ago

Niesłuszny ban na rynek

Cześć. 

Zostałem wczoraj zbanowany przez algorytmy EA. Aktualnie jestem na 25 miejscu na świecie pod względem transfer profit. Na koncie posiadam grubo ponad 50 milionów monet. Po czym algorytm EA stwierdza że ja te monety kupowałem lub sprzedawałem.

Co tydzień tracę monety tylko w jeden sposób - na paczki ze sklepu.

Zyskuje je kupujac natomiast często po 20-30 kart jednego zawodnika i następnie wystawiam drożej. Buduje swojej konto od początku gry. Byłem nawet już w top10 ale musiałem trochę odpuścić z handlem i spadłem w dół. Robię tylko i wyłącznie flipy na kartach z wcześniejszych eventów. Posiadam wiele screenów zarówno z zakupu kart jak i ze sprzedaży. Wiele wykresów np. z futbina które potwierdzają że karta w danym momencie tyle kosztowała.  Co mam zrobić żeby odzyskać konto? Napisałem odwołanie to klasycznie odpowiedź dostałem od automatu. Ktoś wogole sprawdza to ręcznie czy tak ma chybił trafił to dają? 

6 Replies

Replies have been turned off for this discussion
  • EA_Kalina's avatar
    EA_Kalina
    Icon for Community Manager rankCommunity Manager
    9 days ago

Temat blokad był już wielokrotnie poruszany i wyjaśniany na forum.

Rozumiem, że sytuacja jest frustrująca, ale tutaj nie mamy możliwości sprawdzenia konta ani tego, co dokładnie się wydarzyło. Jeśli odwołanie zostało już przez Was zgłoszone, jego status można śledzić tutaj: https://help.ea.com/en/help-my-cases/

Każde zgłoszenie jest weryfikowane przez niezależny zespół, nawet jeśli odpowiedzi wyglądają podobnie. Informacje o blokadach są przekazywane bezpośrednio na konto, w zakresie, który pozwala zachować bezpieczeństwo systemów.

Więcej informacji znajdziecie też na stronie EA Help: Sprawdź i odwołaj się od ograniczenia, blokady i zawieszenia konta EA

Zamykam ten wątek, żeby uniknąć powielania tej samej dyskusji.

• Marianek336's avatar
    Marianek336
    Rising Novice
    10 days ago

Hej.Nie spodziewaj się od nich jakiej kolwiek pomocy.Ja z nimi już próbóje walczyć wieki.Status przeniesione to tylko mydlenie oczu bo wywali tą samą śpiewka że sprawdzali znów skrupulatnie.Choć nikt palcem nie rusza w sprawie kogo kolwiek.Dostaniesz znów odrzucone a za którymś razem brak możliwosci odwołania.Ea to banda złodziei i oszustów.Handel ich boli mega i z czasem robią z ludzi oszustów.Im się jedynie liczą kupione fifa points.A że te paczki nawet w połowie nie są warte swojej ceny i że trafiasz duplikat za duplikatem to szczegół.Sami takimi zachowaniami bynajmniej mi pokazali że ostatni raz kupiłem odsłonę ea .A widzę że proceder banów hurtowych to już przegięcie pały.No jeszcze było by spoko jesli kogoś by banowali to pokazali to czarno na białym kogoś winę.

• jupi4557's avatar
    jupi4557
    Seasoned Newcomer
    10 days ago

I gdzie ci moderatorzy na tym forum? Temat nie wygodny to was nie ma czy o co chodzi? Co to oznacza że odwołanie ma status przeniesione a potem oczekiwanie na tłumaczenie i znowu przeniesione? 

• Marianek336's avatar
    Marianek336
    Rising Novice
    13 days ago

Ludzie przydało by się zrobić tu post i aby każdy podpisał się pod nim kto został oszukany przez tą żałosna firmę.Może głupio by się tym cwaniaczkom zrobiło bo widzę że te bany lecą ludziom z automatu i zlewają jest później pomoc. Dostaje się jedynie wiadomości z automatu i jacy to my sprawiedliwią firmą jesteśmy i analiza była szczera a frustracja jest niepotrzebna.Na obecną chwilę ea fc działa jak oszust i złodziej a gdy jest przyłapana na własnym oszustwie to nigdy nie powie że ich wina bo ma jeszcze innych abonentów.Fajnie było by to nagłośnić by pokazać ludziom by się zastanowili nad kupywaniem nowych edycji i inwestowaniu własnych pieniędzy w ich produkcje.Też kożystałem tyle lat uczciwie robiłem sobie handel i sprzedaż kart na rynku transferowym by mieć na nowe karty z nowych ewentow plus na sbc i ewolucję.A tu któregoś razu miałem sporą sumę i kupowałem hurtowo karty pod sbc bo sporo bylo kart nowych i ban z automatu.Temat jest zalewany bo próbowałem pisać a z czasem wychodzi komunikat że limit odwołać się skoczył.Pin pong wieczny i każdy odpycha od siebie.Efekt zerowy bo ta banda oszustów i złodzieji nie traktuje szarych graczy poważnie bo im tylko liczy się kasa i jak najwięcej wydoic z ludzi kasy.Zauważył ktoś u nich proceder że co kolwiek się dzieje źle to nigdy nie jest ich wina?Patologią jest też że cheaterzy podczas meczów mają tylko bana na chwile a uczciwi gracze za porażkę algorytmy dostają bany na rynek transferowy na wszystkie możliwe konsolę z szansami pomocy graniczącymi mniej niż zero

• jupi4557's avatar
    jupi4557
    Seasoned Newcomer
    13 days ago

Ja mam 280 milionów transfer profit, 57 milionów na koncie. Masę screenów po zakupach jak i sprzedaży. Screeny z wcześniejszych miesięcy z profitem. A oni mi mówią że ja kupowałem coinsy. Ja kupuję po 30 kart czasem jednego zawodnika. Jadę po cenie. Nie mam wpływu na to od kogo kupuję. Obstawiam że mogłem dostać bana bo kupiłem kartę od kogoś komu udowodnili handel i mi też wlepili. Tylko skąd ja mam wiedzieć jak kupuję karty w dużej ilości że jest jakaś trefna. Może jakiś admin mi powie jak to zrobić.  Liczę na to że może jednak ktoś popatrzy na to w inny sposób a nie przez automat bo to jest śmieszne przy tych ilościach co ja mam coinsow. Ale była już chyba kiedyś taka sprawa że batetsona zbanowali a on tam setki tysięcy wydaje na fp. I bana mu ściągnięto 

• Witaj w klubie mój drogi.Też dostałem identycznego bana i identyczne mam postępowanie.Jakie wiadomości od bota i wciskanie mi kitu żel to ja oszukałem i grono ekspertów to sprawdzało. EA to banda zlodzieji i oszustów którzy tylko doją ludzi z kasy a gdy prosisz o pomoc to temat zlany i tylko spychologia działa i ping pong bo kierują do kogoś i temat zlany.Nie gdybyśmy byli youtuberami czy celebrytami to nigdy w życiu byśmy bana nie dostali.Widzę to w internecie każdego dnia że osoby promujące strony do kupna monet i celebryci z kupionymi kartami nigdy bana nie dostali bo do **bleep** się biorą tylko szarakom.Powod bana jest prosty bo mają ból **bleep** że kwota powstała z handlu a nie wydawanych pieniędzy na fifa points.Dla tej firmy przydał by się pozew zbiorowy i nagłośnienie to w mediach.Ja kupuję i sprzedaję karty by mieć na nowych zawodników, sbc i ewolucję.Łatwo mnie sprawdzić ile wydałem kasy od 2023 na co kolwiek ich produkcję ale mało ich to interesuje.Widzę że od marca dzieją się w tej firmie z banami na rynek cuda.Oczywiscie oni świeci bo to najbardziej uczciwi ludzie na świecie.Z czasem niemasz możliwosci odwołania bo i tak na nie odpowiada bot tą samą wiadomością A kogo prosisz to wychodzi że u nich światło się gasi a niema już możliwosci włączenia powrotnego.Ja rozumiem gdyby cos uważali że czlowiek robi zle to wysyłasz email i mówisz to o tym.A nie z **bleep** ban z wiadomością że masz bana na rynek transferowy gdzie kolwiek nie skorzystasz w tej edycji gry z rynku transferowego.Za co trzeba ta żałosna firma się nie bierze dodatkowo czyli poprawę grywalności i aby pokazać ludziom też że warto kupywać paczki ze sklepu bo coś z nich zyskasz.Cheaterzy też to patologia dostają czasowe bany a nie na brak grania w grę.Pytanie jest zasadnicze to po co na rynku jest opcja rynku transferowego i kupna sprzedaży kart?Jak można wyrwać bana za to się żyje bo mega oprogramowanie to wykryło że niby oszustwo.Tym baranom niewiem ile można to pisać że kupuję i sprzedaję kart by mieć na nowe bo kolekcjonuje karty bo lubię pograć nowymi i poprostu kolekcjonuje karty z każdego ewentu.Stare sprzedaję lub przepalam.Ea to banda oszustów i złodzieje i mam nadzieję że za takie traktowanie przeciętnego gracza i uczciwego potraci graczy.Możesz grać uczciwie i latami w tą grę i wydawać własną kasę ale gdy odpali się ich nieudalne oprogramowanie to dostajesz bana bez slowa i słyszysz kit że u kich każdy prawicy i to bylo sprawdzane ręcznie.Nikt nic nie sprawdza a muszą kłamać bo to ich firma.Czasami fajnie by przyjmowali tam do roboty inteligentnych ludzi albo przeczytali znaczenie też slowa ostrzeżenie Gdybym też wiedział że po tylu latach bede potraktowany jak zero nigdy w życiu tej odsłony bym nie kupił