Forum Discussion

kisielkite's avatar
kisielkite
Rising Newcomer
21 hours ago

Rozpatrywanie bana na rynek transferowy.

Ogólnie to nie siedzę na żadnych forach tutaj też zajrzałem może dwa lub trzy razy w życiu ale to co się wydarzyło ostatnio w FUT mnie zgniotło a dobiło "profesjonalne rozwiązanie problemu przez wykwalifikowanego pracownika EA". 

A było to mniej więcej tak... Miałem jakieś 200 tysięcy monet po zrobieniu quick seli jakiegoś folderu specjalnego i szukałem grajka do 200k na obronę. Więc włączam filtr i pokazuje takiego i takiego ale zainteresował mnie Kyle Walker który miał wtedy widełki do 200k. Zaznaczyłem kilka kart do obserwacji żeby widzieć po ile ludzie licytują i jaka jest najniższa kup teraz cena. Okazało się że na luzie mogłem zarabiać na karcie po 20k więc zrobiłem tak w kilka dni milion monet. Kupowałem za max 70 k sprzedawałem za 90. Kilka dni później jakoś krach był i ludzie sprzedawali Walkera za 12k!!! Więc skupiałem ile mogłem jak zdążyłem i wystawiałem za ok 80k. Niby wszystko się zgadza. Następnie  kupiłem jakiegoś grajka za milion i sprzedałem po kilku meczach za zarobkiem 100k. Później kupiłem Pine 99 i chciałem ją sprzedać bo mój Zlatan po ewolucach grał lepiej. Więc Pina wystawiona na rynek. Budzę się rano a tam info że dostałem bana na rynek transferowy za nieuczciwe praktyki i przelewanie monet.

Oczywiście pogadałem z botem i maila napisałem tłumacząc jak wyglądała sytuacja i że śmiało można to sprawdzić bo zakładam że taka firma jest w stanie sprawdzić takie coś bo sam ban poszedł z automatu przez system a nie człowieka. Dlatego napisałem i opisałem sytuację na czym polegało moje "nieuczciwe zachowanie ". Odpowiedz jaka dostałem brzmiała mniej więcej że złamałem chyba wszystkie zasady a sprawę rozpatrywał profesjonalny członek zespołu .

Żenada , po prostu żenada. Ale dziękuję profesjonalnemu zespołowi bo dzięki ich profesjonalizmowi oszczędziłem kilka stówek albo tysiaka, które bym wydał na fc27 a później fc pointsy. 

Pozdrawiam serdecznie 

2 Replies

• rainmar83's avatar
    rainmar83
    New Novice
    1 hour ago

Cześć Kuba. My tu na forum już od dawna wiemy, że Wy w EA Help to ogólnie nic nie możecie. Ale moglibyście w końcu zrobić coś, na co wskazuje nazwa waszego działu i pomóc graczom w ich problemach. Zakładam że możecie zaraportować do działu przyznawania kar, że ich system generuje pomyłki i przyznaje bany graczom uczciwie handlującym. Kubo, jako pracownik EA, z pewnością zdajesz sobie sprawę, że odwołania są bezskuteczne i odrzucane z automatu i żaden "wykwalifikowany" pracownik nie sprawdza historii kont, bo jeśli tak by było, to problem byłby rozwiązany po pierwszym odwołaniu. I jeszcze jedna prośba... Przestańcie odpowiadać graczom na pytania i problemy ciągle tymi samymi obłymi formułkami wyglądającymi jakby były wygenerowane przez LLM. Już całe EA SPORTS FC wygląda jakby prowadziła je sztuczna inteligencja i niestety wasze odpowiedzi też się w to wpisują. Pozdrawiam.

• EA_Kuba's avatar
    EA_Kuba
    Icon for Community Manager rankCommunity Manager
    2 hours ago

Hej kisielkite​ 

Niestety, z poziomu forum nie mamy dostępu do historii transakcji na koncie ani do informacji, na podstawie których została nałożona blokada, dlatego nie możemy tutaj ocenić, czy decyzja była prawidłowa, ani jej zmienić.

Jeżeli odwołanie zostało już rozpatrzone, ale uważasz, że przy podejmowaniu decyzji pominięto istotne informacje, możesz ponownie przedstawić sprawę zespołowi zajmującemu się sankcjami na kontach.