Forum Discussion
Dzień dobr,
Czy jest ktoś w stanie mi pomóc od tygodnia wyskakuje mi komunikat "
usługa przepustki sezonowej jest aktualnie niedostępna" na konsoli PS5.
Restartowałem PS, restartowałem router, utworzyłem nowe połączenie internetowe i bez rezultatu.
Chciałbym zaznaczyć, że na telefonie w app mam dostęp do przepustki sezonowej i mogę sprawdzać, jednak na PS5 nie mogę kontynuować zadań, bo ich nie widzę.
Proszę o pomoc, jeżeli ktoś miał taki problem i skutecznie go rozwiązał.
Pozdrawiam,
- EA_Kalina1 month ago
Community Manager
Maly3346 dzięki za Twój post. Aby ułatwić dalszą analizę, chciałabym poprosić cię o podanie poniższych informacji:
- Platforma:
- Gamertag/PSN ID:
- Data i godzina (z uwzględnieniem strefy czasowej), kiedy ostatnio próbowałeś/aś wejść do Klubów / Przepustki Sezonowej na konsoli:
- Czy logowałeś/aś się do gry na innej wersji (np. grałeś/aś na PS4 i wróciłeś/aś na PS5):
- Czy na tej konsoli korzystasz z innego konta do grania w FC 26:
- Czy próbowałeś/aś przez aplikację Web App lub Companion:
- Czy wcześniej mogłeś/aś poprawnie wejść do Klubów lub Przepustki Sezonowej? Jeśli tak - kiedy i czy coś się zmieniło od tego czasu:
- xTaikiBansei1 month agoSeasoned Newcomer
Taikibansei89 Ps5, od początku gry nie działa przepustka sezonowa i tryb kluby. W klubach nie można połączyć się z serwerami a w ultimate przepustka jest nie dostepna. Co ciekawe nie mam problemu gdy odpale wersję gry na ps4 na swojej ps5. Wtedy działa przepustka i działają kluby. Na xboxie series x także nie mam problemu. Na aplikacji hub też jest zablokowany.