Forum Discussion

ercio2506's avatar
ercio2506
Rising Newcomer
3 days ago

Arsenał-Arsenal

Witam,

od około 5 dni mam problem z FC 26 na PS5. Nie mogę rozpocząć żadnego meczu online.

Problem występuje w:

• Ultimate Team Rivals,
  • Draft Online,
  • E-sezonach Online.

Gra znajduje przeciwnika, pokazuje ekran przed meczem, często pojawiają się dwa takie same herby (np. Arsenal–Arsenal), a po chwili wyrzuca mnie z komunikatem:
„Utracono połączenie z przeciwnikiem. Zwycięzca zostanie wyłoniony na podstawie raportu meczowego”.

Tryby offline działają normalnie (np. Squad Battles). Mogę normalnie wejść do Ultimate Team, otwierać paczki i korzystać z menu.

Próbowałem już:

• restartu PS5 i routera,
  • innego internetu (hotspot z telefonu),
  • ponownej instalacji gry,
  • czyszczenia pamięci podręcznej PS5,
  • przywrócenia licencji,
  • sprawdzenia konta EA i połączenia z PlayStation Network,
  • testu na innym koncie PSN.

Problem nadal występuje. Co mogę zrobić?.

Pozdrawiam

1 Reply

• EA_Kalina's avatar
    EA_Kalina
    Icon for Community Manager rankCommunity Manager
    1 day ago

Hej ercio2506​ 

Dzięki za bardzo szczegółowy opis. To, że problem występuje również po zmianie internetu, reinstalacji gry i teście na innym koncie PSN, pozwala wykluczyć kilka najczęstszych przyczyn.

Na początek spróbuj jeszcze:

• wykonać pełny restart konsoli (wyłącz PS5 całkowicie na około 3 minuty, a nie tylko przejdź w tryb spoczynku),
    • sprawdzić, czy w ustawieniach sieci PS5 masz typ NAT 2 – jeśli jest inny, może wpływać na zestawianie połączeń w meczach online,
    • sprawdzić Ocenę połączenia ze spotkań w FC 26. Znajdziesz tam informacje o jakości połączenia, które mogą pomóc ustalić, czy podczas prób rozpoczęcia meczu występują problemy z połączeniem.

Daj też znać, czy komunikat pojawia się przy każdej próbie rozpoczęcia meczu online, czy zdarza się, że czasami uda się wejść do spotkania.