Forum Discussion

Kuba_ludwik09's avatar
Kuba_ludwik09
Rising Novice
5 days ago
Solved

Błąd ładowania sesji gry

Od kilku dni nie mogę zagrać żadnego meczu. Ekran ładowania gry w ogóle nie działa i wyskakuje komunikat: Podczas tworzenia sesji gry wystąpił błąd. Spróbuj ponownie. Problem występuje w każdym trybie ultimate team. Konto nie jest zablokowane. Odinstalowanie i zainstalowanie nie działa, zmiana internetu również. 

• Cześć Kuba_ludwik09​ 
    Dzięki za dodatkowe informacje.

Po pierwsze, spróbuj zmienić skład na inny, np. z inną formacją i bez zawodników wypożyczonych lub z kartami specjalnymi, a potem sprawdź, czy mecz nadal nie chce się uruchomić.
    Po drugie, jeśli masz taką możliwość, przetestuj połączenie przez hotspot z telefonu, żeby wykluczyć problem związany z siecią domową.

Daj znać, czy po tych testach komunikat nadal się pojawia.

7 Replies

• Mam ten sam problem na ps5. Nie mogę wgl wejść do meczu. Wywala przed pierwszym gwizdkiem. 

• EA_Kuba's avatar
    EA_Kuba
    Icon for Community Manager rankCommunity Manager
    5 days ago

Hej Kuba_ludwik09​ PatrykDW97​ 

Dzięki za zgłoszenie. Widzę, że problem występuje u Was zarówno na PS5, jak i Xbox Series X|S. 

Na początek proszę sprawdźcie kilka rzeczy:

1. Czy problem występuje tylko w Ultimate Team, czy również w innych trybach online?
    2. Czy możecie wejść do menu FUT normalnie, a błąd pojawia się dopiero podczas rozpoczęcia meczu?
    3. Czy dzieje się to w każdym typie meczu FUT, np. Rivals, Squad Battles, Champions, Friendlies?
    4. Czy korzystacie z połączenia Wi-Fi czy kabla LAN?
    5. Czy próbowaliście całkowicie wyłączyć konsolę z zasilania na kilka minut, a następnie uruchomić ją ponownie?
    6. Czy na tym samym koncie EA problem występuje na innej konsoli albo na innym profilu konsoli?

Jeśli reinstalacja gry i zmiana internetu nic nie zmieniły, warto też spróbować wyczyścić zapisane dane/cache konsoli oraz sprawdzić, czy konsola i gra mają zainstalowane najnowsze aktualizacje.

• Problem występuje tylko w ultimate team. Wszystko w UT mogę robić oprócz zagrania meczu nawet nie chce wyszukać przeciwnika. Dzieje się to w każdym trybie i korzystałem z połączenia wifi i na kablu. W obu przypadkach problem występuje. Problem występuje od kilku dni więc konsola była włączana i wyłączana wiele razy. Na innym koncie problem też występuje. Wszystkie aktualizacje systemowe gry czy też konsoli są aktualne. Proszę o jak najszybsze rozwiązanie sprawy.

• EA_Kuba's avatar
    EA_Kuba
    Icon for Community Manager rankCommunity Manager
    4 days ago

Cześć Kuba_ludwik09​ 
    Dzięki za dodatkowe informacje.

Po pierwsze, spróbuj zmienić skład na inny, np. z inną formacją i bez zawodników wypożyczonych lub z kartami specjalnymi, a potem sprawdź, czy mecz nadal nie chce się uruchomić.
    Po drugie, jeśli masz taką możliwość, przetestuj połączenie przez hotspot z telefonu, żeby wykluczyć problem związany z siecią domową.

Daj znać, czy po tych testach komunikat nadal się pojawia.