Forum Discussion

aura_szczupakfn's avatar
aura_szczupakfn
New Novice
2 days ago

EA FC 26 - Zacinanie się gry

witam mam taki sam problem czy ea moze to w koncu naprawic problem polega na tym ze gdy wchodze do gry mam normalna ilosc fps w tym przypadku 120 ale gdy wejde do jakiegokolwiek trybu liczba fps spada mi do 20 prosze o szybka odpowiedz poniewaz zmagam sie z tym problemem od poczatku tej gry. Pozdrawiam

3 Replies

• EA_Kuba's avatar
    EA_Kuba
    Icon for Community Manager rankCommunity Manager
    1 day ago

Hej aura_szczupakfn​ 

Wydzieliłem Twój post z innej dyskusji, gdzie ostatni komentarz został udzielony kilka miesięcy temu. 

Żebyśmy mogli lepiej przyjrzeć się temu problemowi i spróbować coś doradzić bardziej konkretnie, możesz podać trochę więcej szczegółów?

Przydałyby się szczególnie:

• specyfikacja komputera (CPU, GPU, RAM)
    • czy zaktualizowałeś sterowniki sterowniki karty graficznej 
    • czy problem występuje w każdym trybie (np. Ultimate Team, kariera, szybki mecz)
    • czy zmiana ustawień graficznych (np. na niskie) coś zmienia
    • czy grasz w trybie pełnoekranowym czy okienkowym
    • czy korzystasz z jakichś nakładek (np. Discord, GeForce Experience, MSI Afterburner)

Jeśli możesz, daj też znać, czy zauważyłeś jakieś inne objawy (np. ścinki, przycinki dźwięku, nagłe skoki użycia GPU/CPU).

• dobra juz odpowiadam jak cos to pytania bede numerowal 

1.CPU-AMD Ryzen 3 1200 Quad-Core Processor RAM-16384MB GPU-NVIDIA GeForce GTX 1650

2.tak sterowniki sa calkiem swieze wersja 581.95

3.niestety ale problem wystepuje w kazdym trybie tak jak juz mowilem gdy wchodze do gry jest wszystko plynnie lecz kiedy wejde do jakiegos meczu odrazu mam w zasadzie 20 fps

4.probowalem to robic ale nie pomoglo 

5.gram w trybie pelnoekranowym ale zawsze wczytuje mnie do gry w oknie i co kazde logowanie musze wchodzic do ustawien zmieniac na tryb pelnoekranowy

6.nie uzywam 

i dodatkowo chcialem powiedzeic ze wyrzuca mnie z gry na puplpit kiedy gra mecze w jakis trybach nie jest to zawsze ale dosc czesto mi sie zdarza

• EA_Kuba's avatar
    EA_Kuba
    Icon for Community Manager rankCommunity Manager
    8 hours ago

Hej aura_szczupakfn​ 

Dzięki za odpowiedź i podanie dodatkowych informacji. 

Z tego, co opisałeś, wygląda na to, że problem może być związany z wydajnością sprzętu w trakcie samej rozgrywki. Twój GTX 1650 nadal daje radę w wielu przypadkach, ale procesor Ryzen 3 1200 w bardziej wymagających momentach (jak mecze, gdzie dzieje się dużo na boisku) może być po prostu wąskim gardłem. 

Możemy spróbować jeszcze kilku rzeczy, które czasami pomagają w takich sytuacjach, niemniej nie jestem w stanie zagwarantować, że problem zostanie rozwiązany z racji niespełniania minimalnych wymagań przez Twój procesor. 

Jeśli chodzi o:

• uruchamianie gry w oknie zamiast pełnego ekranu: to też może mieć wpływ na wydajność, więc dobrze byłoby sprawdzić, czy ustawienia się zapisują (czasem pomaga uruchamianie gry jako administrator),
    • crashowanie do pulpitu — to może być powiązane z przeciążeniem systemu albo niestabilnością w trakcie gry, więc warto też obserwować, czy pojawia się jakiś konkretny moment lub schemat.

Featured Places

Node avatar for FC 26 Problemy techniczne

FC 26 Problemy techniczne

Masz problemy z FC 26? Dołącz tutaj, aby znaleźć pomoc w kwestiach związanych z łącznością, wydajnością, awariami i nie tylko.Latest Activity: 42 minutes ago
1,393 Posts