Forum Discussion
dobra juz odpowiadam jak cos to pytania bede numerowal
1.CPU-AMD Ryzen 3 1200 Quad-Core Processor RAM-16384MB GPU-NVIDIA GeForce GTX 1650
2.tak sterowniki sa calkiem swieze wersja 581.95
3.niestety ale problem wystepuje w kazdym trybie tak jak juz mowilem gdy wchodze do gry jest wszystko plynnie lecz kiedy wejde do jakiegos meczu odrazu mam w zasadzie 20 fps
4.probowalem to robic ale nie pomoglo
5.gram w trybie pelnoekranowym ale zawsze wczytuje mnie do gry w oknie i co kazde logowanie musze wchodzic do ustawien zmieniac na tryb pelnoekranowy
6.nie uzywam
i dodatkowo chcialem powiedzeic ze wyrzuca mnie z gry na puplpit kiedy gra mecze w jakis trybach nie jest to zawsze ale dosc czesto mi sie zdarza
- EA_Kuba5 days ago
Community Manager
Hej aura_szczupakfn
Dzięki za odpowiedź i podanie dodatkowych informacji.
Z tego, co opisałeś, wygląda na to, że problem może być związany z wydajnością sprzętu w trakcie samej rozgrywki. Twój GTX 1650 nadal daje radę w wielu przypadkach, ale procesor Ryzen 3 1200 w bardziej wymagających momentach (jak mecze, gdzie dzieje się dużo na boisku) może być po prostu wąskim gardłem.
Możemy spróbować jeszcze kilku rzeczy, które czasami pomagają w takich sytuacjach, niemniej nie jestem w stanie zagwarantować, że problem zostanie rozwiązany z racji niespełniania minimalnych wymagań przez Twój procesor.
- Upewnij się, że gra korzysta z karty graficznej NVIDIA (Panel sterowania NVIDIA -> zarządzanie ustawieniami 3D). [PORADNIK] Jak wymusić użycie dedykowanej karty graficznej (NVIDIA / AMD) | EA Forums - 13303041
- Spróbuj ograniczyć liczbę FPS (np. do 60) w ustawieniach gry lub panelu NVIDIA.
- Wyłącz synchronizację pionową (V-Sync).
- Ustaw wszystkie opcje graficzne na najniższe + wyłącz efekty typu tłum, trawa, detale stadionu.
- Sprawdź w Menedżerze zadań podczas meczu, czy CPU nie dochodzi do 100% użycia. [PORADNIK] Jak sprawdzić użycie zasobów (CPU, RAM, dysk) w Resource Monitor | EA Forums - 13285691
- Jeśli jeszcze tego nie robiłeś, spróbuj czystej instalacji sterowników GPU. [PORADNIK] Czysta reinstalacja sterowników GPU (DDU – krok po kroku) | EA Forums - 13299974
Jeśli chodzi o:
- uruchamianie gry w oknie zamiast pełnego ekranu: to też może mieć wpływ na wydajność, więc dobrze byłoby sprawdzić, czy ustawienia się zapisują (czasem pomaga uruchamianie gry jako administrator),
- crashowanie do pulpitu — to może być powiązane z przeciążeniem systemu albo niestabilnością w trakcie gry, więc warto też obserwować, czy pojawia się jakiś konkretny moment lub schemat.
Featured Places
FC 26 Problemy techniczne
Masz problemy z FC 26? Dołącz tutaj, aby znaleźć pomoc w kwestiach związanych z łącznością, wydajnością, awariami i nie tylko.Latest Activity: 10 hours agoCommunity Highlights
- EA_Pulsar7 months ago
Community Manager