Forum Discussion

TAKIYWISTEL7798's avatar
TAKIYWISTEL7798
Rising Newcomer
15 days ago

Fc 26 się czy czas zacina

Problem występuje tylko w EA SPORTS FC 26
Gra zawiesza się podczas meczów online i offline . Czasami wyrzuca mnie na ekran główny konsoli , a innym razem powoduje reset konsoli  :
ekran robi się czarny
kontroler traci połączenie
konsola NIE wyłącza się całkowicie
Nie zdarza się to w żadnych innych grach.
EA SPORTS FC 25 działało bez problemów na tej samej konsoli.
Ważny szczegół:
Miałem zainstalowaną wersję FC 26 Showcase i uaktualniłem ją bezpośrednio do pełnej wersji przez Microsoft Store.
Od tego momentu zawieszanie się gry występuje często.
Próbowałem już ponownie instalować grę, czyścić lokalny cache oraz wyłączać funkcję Quick Resume.
Wygląda na to, że jest to błąd gry związany z aktualizacją z wersji Showcase do pełnej wersji. Nie jest to też problem połączenia internetowego bo są czasami mecze które mogę zagrać do końca lecz są one bardzo rzadkie. Przegrzewanie konsoli też jest wykluczone bo jest ona bardzo często czyszczona i jak już wspominałem w innych grach nie mam takich kłopotów 

1 Reply

• EA_Kalina's avatar
    EA_Kalina
    Icon for Community Manager rankCommunity Manager
    14 days ago

Hej TAKIYWISTEL7798​ 

Na tym etapie zrób jeszcze dwie rzeczy, jeśli nie były robione dokładnie w tej kolejności:
    Usuń całkowicie grę z konsoli, potem wyłącz konsolę na ok. 3 minuty (nie tryb uśpienia), uruchom ją ponownie i zainstaluj FC 26 od zera bez wersji Showcase z biblioteki.
    Sprawdź też, czy nie masz zapisanych starych danych lokalnych gry w pamięci konsoli i usuń je przed ponowną instalacją.

Featured Places

Node avatar for FC 26 Problemy techniczne

FC 26 Problemy techniczne

Masz problemy z FC 26? Dołącz tutaj, aby znaleźć pomoc w kwestiach związanych z łącznością, wydajnością, awariami i nie tylko.Latest Activity: 3 hours ago
1,177 Posts