Forum Discussion

Siur_Mistrz's avatar
Siur_Mistrz
Rising Novice
5 months ago

Input lag na PC w grach offline i online.

Nic nie działa literalnie nie da się nic zrobić w każdym trybie mój pad po prostu przestaje działać nie ma żadnego kontaktu z EA żeby domagać się zwrotu bo 180 zł to jednak nie chodzi piechotą. Próbowałem każdego możliwego poradnika jak to naprawić i nic nie działa. EA powinno zająć się problemami na PC a nie je ignorować czekam na kontakt od nich albo jakąkolwiek pomoc. Chcę zwrotu pieniędzy za to coś, albo żeby ktoś naprawił w końcu ten problem.

15 Replies

• Siur_Mistrz's avatar
    Siur_Mistrz
    Rising Novice
    3 months ago

Witam, EA_Kalina​
    Przepraszam, że 20 dni nic nie pisałem, ale mam różne prywatne sprawy. Próbowałem wszystkiego co mi zaleciliście i nic nie działa. Chcę zwrotu pieniędzy za grę w którą nawet nie mogę normalnie grać. 
    Pozdrawiam.

• EA_Kalina's avatar
    EA_Kalina
    Icon for Community Manager rankCommunity Manager
    2 months ago

Widzę, że w tym wątku pojawia się kilka różnych problemów, które mogą wyglądać podobnie. Dla większej przejrzystości zebrałam wskazówki z forum i od innych graczy, którym to realnie pomogło.

Jeśli problem masz tylko offline
    Najczęściej chodzi o ustawienia gry albo konflikt w systemie. Pomaga uruchomienie gry „na czysto” - odłącz zbędne urządzenia USB, zostaw sam pad na kablu i wyłącz aplikacje w tle typu Razer czy overlaye. W samej grze dobrze zejść z detali stadionu i tłumu, wyłączyć motion blur i ustawić limit FPS na 60. Warto też sprawdzić pełny ekran zamiast okna. Przy starszym systemie, który długo nie był odświeżany, nagromadzone konflikty też mogą mieć wpływ.

Jeśli problem masz tylko online
    Tutaj najczęściej chodzi o stabilność w trakcie meczu. Nawet przy zielonym pingu przed startem mogą pojawiać się skoki później. Na start zrób odświeżenie sesji - zamknij grę, restart PC lub konsoli (ok. 3 minuty) i routera. Wielu graczy widzi poprawę w Rivals po zmianie stadionu na prostszy. Jeśli grasz na Wi-Fi, warto sprawdzić połączenie kablem albo przełączyć się między 2.4 GHz i 5 GHz.

Jeśli problem masz offline i online
    To zwykle miks obu rzeczy. Zacznij od czystego testu bez aplikacji w tle i zbędnych urządzeń, potem ustaw niższe detale i limit FPS. Sprawdź też, czy system nie „dubluje” urządzeń (HID), bo to często powoduje utratę kontroli. Do tego dorzuć odświeżenie sesji z restartem routera. Jeśli system jest długo bez formatu, to też warto to wziąć pod uwagę, bo ma to realny wpływ na stabilność.

• Siur_Mistrz's avatar
    Siur_Mistrz
    Rising Novice
    2 months ago

Tylko jak miałem zwrócić EAFC jak najpierw "grałem" w EAFC 26 na subskrypcji, ale i tak większość czasu miałem te same problemy i kupiłem tę grę bo myślałem, że je rozwiązaliście, a nadal są te same. Nic nie pomaga i ciągle próbuje, ale nic nie działa, a o zwrot pieniędzy nie mogłem prosić, bo grałem w nią na subskrycji EA PLAY PRO.