Forum Discussion
Hej vi2q842obqsq
Zacznę od krótkiego wyjaśnienia – EA Forums to przede wszystkim miejsce stworzone dla społeczności graczy EA, gdzie możesz wymieniać się doświadczeniami, zadawać pytania i otrzymywać pomoc od innych użytkowników oraz moderatorów. Jeśli jednak chcesz porozmawiać bezpośrednio z przedstawicielem EA, skontaktuj się z nami przez EA Help. Dodatkowo, wszystkie informacje dotyczące polityki zwrotów EA znajdziesz TUTAJ.
Dzięki za przesłanie DxDiag. Po jego przeanalizowaniu mam dla Ciebie kilka wskazówek – wygląda na to, że problem przypomina input lag po stronie komputera.
Najpierw wyłącz wszystkie nakładki i „pomagacze” > Discord/Steam Overlay/Xbox Game Bar/GeForce Experience nagrywanie, w Steam dla gry wyłącz Steam Input, a usługę EA AntiCheat zostaw w spokoju.
Wyłącz EA App i samą grę a następnie uruchom je jako administrator. Następnie zrób aktualizację sterownika NVIDIA (zalecam czystą instalację), ustaw monitor na 144 Hz zamiast 165 na próbę i daj stały limit FPS 120-144, V-Sync OFF, G-Sync/VRR OFF.
Kolejna rzecz to kontroler i USB > odłącz wszystko poza padem i myszką, przełącz pada na kabel (podłącz go do tylnego USB), w FC 26 usuń Ustawienia osobiste. Przy ponownym uruchomieniu gry wykorzystaj tylko pad do zatwierdzania menu i nie zmieniaj nazwy pliku Ustawienia osobiste.
Pamiętaj o dysku > na C: masz mało miejsca, zwolnij przynajmniej 30-40 GB. Na koniec tryby Windows > włącz Tryb gry, w Ustawienia > System > Grafika wyłącz na test harmonogram GPU z akceleracją sprzętową, a plan zasilania ustaw na Wysoka wydajność.
EA_Kalina Dziękuję za odpowiedź, do większości wskazówek zastosowałem się już tygodnie temu. Sterowniki zmieniałem kilkukrotnie, ustawień grafiki próbowałem chyba wszystkich możliwych. Generalnie grę odpalam w trybie czystego rozruchu nie otwierając wczesniej nic innego, więc nie mam już co wyłączać (discord, steam itp.) Zwolnione miejsce na dysku i nadal to samo. Jeden mecz dziś ok, w drugim od ok. 60 minuty zaczął się znów input delay.
Dziękuję za załączony link, ale dobrze wiesz że zasady zwrotów nie opisują sytuacji, o której w dziesiątkach komunikatów piszę od kilku tygodni, czyli sytuacji w której zakupiony produkt jest wadliwy a jako sprzedawca nie jesteście w stanie go naprawić.
Dziś kolejne fajne nagrody za LW których nie odbiorę, ale to nic nowego bo nie da się grać też w Rivals. Jesteśmy póltora miesiąca po premierze, minęło... ok 15% takiego realnego cyklu życia produktu i nadal produkt jest wadliwy.
Po raz kolejny żądam zwrotu środków w ramach rękojmi, zgodnie z polskim prawem
- Bobolll2 months agoNewcomer
U mnie zadziałało po zmianie na 30fps, niskie wymagania oraz odłączenie pozostałych USB.
Z grą było wcześniej w porządku jednak około tydzień temu stał się ten problem. Nie widzę problemu, gdy będzie to wkrótce naprawione, trochę stracę, bo inni podgonią składem.
Czy EA jest w stanie to jakoś w najbliższej przyszłości naprawić? Zaznaczam, że wszystko było w porządku, po którymś patchu - wszystko wzięły diabły.
Featured Places
FC 26 Problemy techniczne
Masz problemy z FC 26? Dołącz tutaj, aby znaleźć pomoc w kwestiach związanych z łącznością, wydajnością, awariami i nie tylko.Latest Activity: 2 minutes agoCommunity Highlights
- EA_Pulsar3 months ago
Community Manager