Forum Discussion

dembalak213's avatar
dembalak213
Rising Newcomer
12 hours ago

Zacinanie się gry

Cześć! Mam problem na pc, gra działa tak jakby była na baterii a nie na zasilaczu. Wszystko się tnie, nie da się grać. Problem mam tylko z EA FC 26. Ma ktoś może podobny problem albo wie co robić?

3 Replies

• Najlepiej na start sprawdzić ustawienia graficzne. W tym roku zaszło sporo zmian. 

• Matzhi's avatar
    Matzhi
    Seasoned Rookie
    11 hours ago

Tutaj jest ewidentny problem z optymalizacja gry pod PC.

Przykładowo, EA FC25 działało mi prawidłowo do pewnej aktualizacji, po której gra zaczęła wyglądać jakbym grał w 5FPS...

Zacząłem duuużo grzebać, reinstalacja, sterowniki różne, cofanie windows update - Nic, wszystko na darmo.

Zauważyłem, że po różnych zmianach między V-Sync, blokadą FPS na wyższe, gry w okienku/pełnym ekranie gra działała lepiej,

potem udało mi się naprawić, że traciła FPS tylko przy rożnych, jednak po jakimś czasie problem wrócił.

Również dodam, że najbardziej wymagające gry działały bez problemu, problem był tylko z mało wymagającym FC25 :) 

Niestety, na forum nikt nie był w stanie pomóc, a jedyne co zauważyłem że sporo osób ma ten sam problem, szczególnie na zza granicznych forach. Szkoda, że EA nie robi nic w tym kierunku, osobiście powstrzymało mnie to przed zakupem EAFC26 z obawy, że wydam pieniądze w przysłowiowe błoto. Obecnie gram w wersje próbną i tutaj gra na chwilę obecną działa płynnie, jednak gdy zmniejsze FPS jest już to zacinanie. Ustawiłem na 240 i włączone V-Sync w oknie - o dziwo tak działa dobrze.

Myśle, że nie jesteś sam. Chętnie kupiłbym tą edycje, lecz z tyłu głowy mam że jedna aktualizacja rozwali mi optymalizacje na PC.

• mam ten sam problem gra dziala mi w slow motion a gdy gram rivals jest straszne opoznienie mimo ze internet mam dobry 

About FC 26 Problemy techniczne

Masz problemy z FC 26? Dołącz tutaj, aby znaleźć pomoc w kwestiach związanych z łącznością, wydajnością, awariami i nie tylko.47 PostsLatest Activity: 9 hours ago