Forum Discussion

Seboloooo's avatar
Seboloooo
Seasoned Newcomer
7 days ago

Ea fc 26 nie odpala się na Pc/steam

Mam problem z odpaleniem Ea fc 26 na pc po krótkim ładowaniu przekierowywuje mnie do ea app nie pokazuje żadnego błędu, próbowałem wielokrotnie odinstalowywać i instalować gre i antycheata od nowa. Wykonałem clean boot i tworzyłem inne konto lokalne administratora i nic nie pomagało.

6 Replies

• EA_Kalina's avatar
    EA_Kalina
    Icon for Community Manager rankCommunity Manager
    6 days ago

Hej Seboloooo​ 

Dzięki za DxDiag. Wygląda to na problem z uruchamianiem gry na etapie startu, najczęściej związany z AntiCheatem albo konfliktami z dodatkowymi usługami w systemie (u Ciebie widać sporo wirtualnych urządzeń audio typu SteelSeries Sonar i Steam).

• Najpierw zamknij całkowicie EA App i Steam, potem uruchom EA App jako administrator i dopiero z niej odpal grę. Następnie wejdź w folder gry i ręcznie uruchom instalator EA AntiCheat (Repair), żeby upewnić się, że jest poprawnie podpięty.
    • Druga rzecz – tymczasowo wyłącz SteelSeries Sonar i inne wirtualne urządzenia audio (albo ustaw zwykłe Realtek jako domyślne), bo czasem blokują start gry.
    • Jeśli dalej będzie odbijać do EA App, zmień nazwę folderu FC 26 na FC 26_kopia. Folder znajduje się: C:\Użytkownicy\Nazwa_użytkownika\AppData*\Local\EA SPORTS FC 26 (*folder AppData jest folderem ukrytym)  
    • Sprawdź też aktualizacje Windows – masz świeży build i czasem pomaga doinstalowanie brakujących komponentów systemowych.

Daj znać czy coś się zmieniło.

• Seboloooo's avatar
    Seboloooo
    Seasoned Newcomer
    5 days ago

Spróbowałem wszystkiego, ale z jakiegoś powodu nie mam folderu od ea fc w Appdata.Dalej gra sie nie uruchamia

• Seboloooo's avatar
    Seboloooo
    Seasoned Newcomer
    2 days ago

Po odpaleniu gry, w podglądzie zdarzeń nie wyświetla się żaden błąd