Forum Discussion

PLKroX's avatar
PLKroX
New Novice
3 months ago

Nie da się grać w tę grę!!!!

Witam,

Mam problem z FC26, z tego co widzę jak wielu graczy.  Wchodzę do gry jest super, płynnie wszystko chodzi, wchodzę do UT nagle zaczyna się wszystko lagować w menu (XD!) i bawiąc się odnalazłem sposób, żeby przestało, a mianowicie wystarczy otworzyć randomową paczkę i wszystko w menu wraca do normy. Problem rozwija się kiedy chcę zagrać mecz online, klikam więc kafelek od Rivals, super pokazuje mi wybór strojów, ping (zazwyczaj około 20-30), ładuje się ekran, pokazują się składy, I ZNOWU SIĘ DZIEJE MAGIA gra laguje tak, że nie da się w nią grać, obraz wygląda jakbym zdjęcia oglądał, reakcja pad + gra jest taka, że naciskam podanie i co kolwiek dzieje się na ekranie gdzieś po 3 sekundach dopiero. Sterowniki NVIDIA mam zaktualizowane, ustawienia graficzne na niskie, wszystko ustawione tak by nic zbytnio nie obciążało i dalej nic nie działa....

Pisałem o zwrot pieniędzy, ale nikt nie raczył odpisać, ale wiem że raczej marne szanse są żebym odzyskał co kolwiek, ponieważ kupiłem wersję ultimate i wydałem fc points (bo jak odpaliłem grę to od razu poleciałem do sklepu, żeby się pobawić - logiczne).

7 Replies

• meyas7777's avatar
    meyas7777
    Seasoned Rookie
    2 months ago

Avalayya​ mam ustawiony ultra i mam takie same ustawienia panelu i w grze jak ty gdzies tam podsylales. Co najlepsze przed aktualizacjami dalo sie jako tako grac, gra lagowala tylko po kilkunastu meczach, raz na jakis czas rzadko. A teraz doslownie nie moge dograc zadnego meczu do konca przez te lagi. Mam takiego samego lapka jak kolega to dodal ten wpis 1650ti, i5 

• W panelu nvidia przetestujcie każdy tryb niskiego opóźnienia, może któryś z nich Wam pomoże. Ja gram na ultra.

• meyas7777's avatar
    meyas7777
    Seasoned Rookie
    2 months ago

Elvis991​ raczej tutaj sie nie dowiemy, od 2 miesiecy prosze o pomoc i nic. Niestety kasa w bloto ;))

• Elvis991's avatar
    Elvis991
    Rising Newcomer
    2 months ago

mam ten sam problem i niewiem jak to naprawic

• PLKroX's avatar
    PLKroX
    New Novice
    2 months ago

Dobra wykonałem wszystkie punkty, i o dziwo działa. Ale ciągle mam problem z opóźnieniem między naciśnięciem klawisza na padzie a faktyczną reakcją w grze.

• EA_Kalina's avatar
    EA_Kalina
    Icon for Community Manager rankCommunity Manager
    2 months ago

Hej PLKroX​ 

Na start przełącz FC 26 na GTX 1650 Ti, bo w DxDiag gra widzi złą kartę. Wejdź w Ustawienia Nvidia i ustaw FC26.exe jako „Wysokowydajny procesor Nvidia”. Jeśli używasz trybu hybrydowego Windows, wyłącz go (Graphics settings> GPU preference). Po tym uruchom laptopa ponownie.

Potem wyłącz lub odinstaluj programy, które wchodzą w overlay i dźwięk: FxSound, XSplit, SteelSeries Sonar.

Jeśli grasz na dwóch monitorach – na czas testu odłącz ten drugi. FC 26 potrafi wtedy przeskakiwać między integrą a Nvidia i zaczynają się „pokaz slajdów”.

Usuń też cache gry – folder umcache i fcsetup. Znajdziesz je w:
    C:\Users\TwojaNazwa\AppData\Local\EA SPORTS FC 26
    (AppData jest folderem ukrytym).

Na koniec wyłącz w samej grze DLSS/FG i HDR, zostaw tylko „renderowanie Nvidia” i tryb pełnoekranowy.

Featured Places

Node avatar for FC 26 Problemy techniczne

FC 26 Problemy techniczne

Masz problemy z FC 26? Dołącz tutaj, aby znaleźć pomoc w kwestiach związanych z łącznością, wydajnością, awariami i nie tylko.Latest Activity: 7 hours ago
1,304 Posts