Forum Discussion

ZIAKKOitzmee's avatar
ZIAKKOitzmee
Rising Novice
24 days ago

Delay

Witam jestem graczem pc, gram w grę od początku oficjalnej pramiery i od zawsze mam delay, prosze o roziwazanie mojego problemu, gram na najnizej jakosci, przez kabel wiec nie wiem czemu jest problem prosze o rade i pomoc pozdrawiam Ziak ps. chcialbym normlanie grac w ta gre 

5 Replies

• EA_Kalina's avatar
    EA_Kalina
    Icon for Community Manager rankCommunity Manager
    22 days ago

Hej ZIAKKOitzmee​ 

Opóźnienie w grze nie zawsze wynika z internetu. Bardzo często ma związek ze sprzętem, sterownikami albo programami działającymi w tle, nawet jeśli grasz na kablu i na niskich ustawieniach.

Jeśli to nie problem, napisz proszę, w jakich trybach ten delay występuje i czy czujesz go też w menu, czy tylko w meczu.
    Daj znać, jakiego kontrolera używasz, czy grasz na padzie czy klawiaturze oraz jak jest podłączony do PC (USB czy Bluetooth).
    Napisz, jak masz podłączony internet – Ethernet czy Wi-Fi.
    Sprawdź też, czy w tle nie działają programy typu nakładki, nagrywanie, Discord, MSI Afterburner, aplikacje od myszy/pada.

I bardzo ważne – podeślij DxDiag.

• ZIAKKOitzmee's avatar
    ZIAKKOitzmee
    Rising Novice
    2 days ago

witam przepraszam ze dopiero teraz odpowiadam, delay występuje w trybach online wszystkich lecz bez rusha, korzystam z pada od xboxa gram poprzez kabel, oraz internet przeprowadzony jest przez kabel ethernet wysokiej jakości, w tyle mogą działać nakładki takie jak nvidia control panel i discord. Proszę o szybką odpowiedź, pozdrawiam 

• Ayxoo's avatar
    Ayxoo
    Rising Rookie
    1 day ago

Czy wy dalej nie rozumiecie że to wasza wina gram na PlayStation i mam ten sam problem od premiery ile można wam mówić że to wasza wina , już nie mogę czytać tych waszych odpowiedzi bo to jest założone i banujecie ludzi co wam piszą prawdę naprawcie w końcu te …… serwery . Boże ile można jak gadanie do ściany połowa ludzi ma taki sam problem a ci dalej swoje . 

• EA_Kalina's avatar
    EA_Kalina
    Icon for Community Manager rankCommunity Manager
    1 day ago

ZIAKKOitzmee​  dzięki za DxDiag i didatkowe info. Z Twoich logów widać dwie rzeczy, które mogą realnie wpływać na opóźnienie wejścia, mimo dobrego pingu:

• Błędy LiveKernelEvent 144 (USBXHCI) - to wskazuje na niestabilność kontrolera USB w trakcie obciążenia. W tej sytuacji podłącz pada do innego portu USB (najlepiej bezpośrednio na płycie, nie front) oraz odłącz inne urządzenia USB (kamera, dongle, audio) i sprawdź, czy coś się zmieni.
    • Masz aktywne m.in. wirtualne urządzenia audio i nakładki. Nawet jeśli „nic nie robią”, potrafią generować opóźnienia wejścia w FC.
      Proszę całkowicie wyłącz Discorda (nie tylko overlay), wszystkie nakładki NVIDIA oraz uruchom komputer w trybie czystego rozruchu.
  • Ayxoo's avatar
    Ayxoo
    Rising Rookie
    4 hours ago

Nie no nie mogę tego słuchać naprawcie tą grę !!!!!!!!!!!!!!!!! To są wasze serwery ten problem ma połowa graczy . 

Featured Places

Node avatar for FC 26 Problemy techniczne

FC 26 Problemy techniczne

Masz problemy z FC 26? Dołącz tutaj, aby znaleźć pomoc w kwestiach związanych z łącznością, wydajnością, awariami i nie tylko.Latest Activity: 1 hour ago
1,257 Posts