Forum Discussion

karolksawery89's avatar
karolksawery89
Rising Newcomer
2 months ago

Niestabilne połączenie podczas meczu

Od lat posiadam ten samy internet i konsolę PS5 połączoną kablem, nie miałem problemów z FC26 czy wcześniejszych edycjach ale od około kilku dni są ogromne problemy podczas meczów. Przed meczem ping jest zawsze stabilny i wynosi między 8-12 ms. Podczas meczu również ping jest niski ale na czerwono monitoruje niestabilność połączenia i gra staje się praktycznie niemożliwa i czasem są freezy i potem przyśpieszenie przez kilka sekund rozgrywki. Próbowałem zmienić na konsoli DNS ale nic to nie dało. 

Testy prędkości internetu wypadają pozytywnie - symetryczne łącze 800/800

3 Replies

• EA_Kalina's avatar
    EA_Kalina
    Icon for Community Manager rankCommunity Manager
    2 months ago

Hej karolksawery89​ 

Ping faktycznie masz świetny, ale problemem wcale nie jest opóźnienie, tylko utrata pakietów i fluktuacja. To właśnie przez to gra robi freezy, a potem nadrabia tempo na kilka sekund.

Podsyłam Ci kilka kroków:

• Zrestartuj modem i router, najlepiej przez odłączenie zasilania na 2–3 min.
    • Jeśli możesz, przepnij kabel do innego portu LAN w routerze.
    • Włącz na stałe wskaźniki połączenia w grze, żeby monitorować, czy problem pojawia się o konkretnych godzinach.
    • Zrób test połączenia na konsoli > wyślij mi zdjęcie z wynikiem
  • EA_Kalina's avatar
    EA_Kalina
    Icon for Community Manager rankCommunity Manager
    2 months ago

Sprawdź czy możesz włączyć na swoim routerze jakość usługi (QoS).

To bardziej zaawansowana zmiana w sieci, dlatego aby uzyskać szczegółowe instrukcje, wykonaj kroki opisane w instrukcji obsługi routera.

Na niektórych routerach dostępna jest opcja QoS umożliwiająca ustawienie priorytetów dla określonego ruchu sieciowego. Ustalenie priorytetów ruchu sieciowego w grze EA SPORTS FC™ 24 może sprawić, że połączenie będzie szybkie (niższy ping) i niezakłócane przez inny ruch w tym paśmie (mniej utraconych pakietów i mniejsza zmienność opóźnienia).

Jeśli udostępniasz swoją sieć innym osobom lub w tym samym czasie używasz jej do różnych rzeczy, pomoże ci to zapewnić odpowiednią przepustowość dla pakietów danych gry.

Featured Places

Node avatar for FC 26 Problemy techniczne

FC 26 Problemy techniczne

Masz problemy z FC 26? Dołącz tutaj, aby znaleźć pomoc w kwestiach związanych z łącznością, wydajnością, awariami i nie tylko.Latest Activity: 4 hours ago
1,247 Posts