Forum Discussion

michalszycha86's avatar
michalszycha86
Seasoned Newcomer
2 days ago

Opóźnienia w meczach online.

Witam.  Po ostatniej aktualizacji gry wystąpiły problemy z spotkaniami w każdym trybie online. Problem polega na tym że każdy ruch na padzie (podłączony po kablu, pad od xboxa) jest opóźniony o parę sekund co uniemożliwia grę.

Kroki jakie podjąłem. Zmiana sterownika karty graficznej NVIDIA na 560.70. Wyłączenie nakładek na Steam i EA App. W grze ustawiłem na pełny ekran, rozdzielczość 1920*1080. Wyłączony v-sync. Ustawienia grafiki na niskie lub średnie. W załączniku przesyłam plik dxdiag.

5 Replies

• EA_Kalina's avatar
    EA_Kalina
    Icon for Community Manager rankCommunity Manager
    2 days ago

Hej michalszycha86​ 

Uruchom PC w trybie czystego rozruchu  i przenieś na pulpit folder ustawień gry Settings. Folder znajduje się: C:\Użytkownicy\Nazwa_użytkownika\AppData\Local\EA SPORTS FC 26 (folder AppData jest folderem ukrytym). 

Przy uruchamianiu gry akceptuj wszystkie zmiany za pomoca kontrolera i nie zmieniaj nazwy pliku Ustawienia osobiste.

• michalszycha86's avatar
    michalszycha86
    Seasoned Newcomer
    10 hours ago

Bardzo dziękuję za pomoc. Sprawdziłem na jednym meczu w trybie rivals i opóźnienia po wciśnięciu przycisku na padzie już nie było. Pojawił się inny problem. Mianowicie płynność gry. Po wskazówkach które dostałem od was w opcjach GRAFIKA zmieniła się na AUTOMATYCZNE. W opcjach WYŚWIETLANIE - pełny ekran - 16:9 - 1920x1080 - 120hz - 30fps - v-sync wyłączony. Co ewentualnie mógłbym zmienić aby była większa płynność.

• No nie da sie grać, gra nie jest zoptymalizowana graficznie, wypusciliscie gre grywalną jedynie na konsolach. Pierwsza połowa jest już w miare ok oprócz płynności ale drugiej nie da sie dograć. Plujecie nam jawnie w twarz, czujemy sie wykorzystani. Gra za 2/3 miesiące pewnie bedzie grywalna, jak już wszyscy gracze na konsolach będą mieli mega składy, wtedy gracze pc maja płacić zamiast mieć zbudowany zespół od początku gry ? fajna filozofia

• michalszycha86's avatar
    michalszycha86
    Seasoned Newcomer
    4 hours ago

Jednak cofam to co napisałem, że nie ma już lagów podczas gry w Rivals. Dzisiaj problem powrócił, choć komputer uruchamiam w trybie czystego rozruchu. Już nawet w squad battells brakuje płynności. Jakieś pomysły ?