Forum Discussion

klonides's avatar
klonides
Seasoned Rookie
3 months ago

Opóźniona rozgrywka w trybie FUT

Od wczoraj mam problem z samą rozgrywką w trybie Ultimate Team. Zagrałem 5 meczów ligi weekendowej i wszystko ładnie, płynnie działało. Rozpoczynam 6 mecz, strzelam bramke na 1:0 w 2 minucie meczu i nagle zaczęły się dziać cyrki, które trwają już 1 dzień. Samo menu itp płynnie chodzi, lecz sama rozgrywka ścina niemiłosiernie, mijają dobre 4 sekundy od momentu kiedy nacisnę coś na padzie a piłkarz to wykona na boisku (nie mam żadnych problemów z połączeniem, stałe 14 pingu). Ktoś też ma taki problem? To jest żart, że człowiek wykłada prawie 400zł za grę i nie może w nią nawet zagrać.

16 Replies

• Cześć, od kilku dni mam problem z płynną rozgrywką(PC). Pierw słynny spadek FPS po rozpoczęciu drugiej połowy, który udało mi się rozwiązać, a niedawno pojawiło się około sekundowe opóźnienie.

Chodzi mi o to, że wchodząc do meczu np. rivals wszystko jest w normie, lecz po około 5-6 minutach meczowych, pojawia się wcześniej wspomniane opóźnienie. Cokolwiek będę chciał zrobić, stanie się to dopiero po chwili (podanie, strzał, zmiana piłkarza, ruch, sprint), ogólnie wszystko.  Połączenie internetowe jest stabilne, nie jest to też problem kontrolera. Dla testu włączyłem Forze horizon 5 i jednocześnie mecz rivals. Jak możecie się domyśleć, opóźnienie występowało tylko w Fifie. 

Jeżeli macie jakieś pomysły, proszę podzielcie się. Dzięki :D

• KobraBiceps's avatar
    KobraBiceps
    Seasoned Traveler
    3 months ago

Siemka stary ja z moim ziomkiem mieliśmy podobny problem. Niby pisze, że ping spoko itp, ale ja w to jakos nie chciałem wierzyć. Użyłem vpn na warszawe i nagle problem zniknął nie wiem jakim cudem, ale nie mam już żadnych lagów, trochę się czuje jakbym na cheatach grał bo część oponentów z którymi gram dalej ma lagi. Totalna kpina to jest. 

• KobraBiceps's avatar
    KobraBiceps
    Seasoned Traveler
    3 months ago

Siemanko ja z moim ziomkiem mieliśmy podobny problem. Niby pisze, że ping spoko itp, ale ja w to jakos nie chciałem wierzyć. Użyłem vpn na warszawe  i nagle problem zniknął nie wiem jakim cudem, ale nie mam już żadnych lagów, trochę się czuje jakbym na cheatach grał bo część oponentów z którymi gram dalej ma lagi. Totalna kpina to jest. Wątpie że komuś z was będzie sie chciało inwestować hajs w vpn (ja używam do innych rzeczy głównie). To jest jedyne rozwiązanie jakie udało mi się wykminić.

• AugustoMorales's avatar
    AugustoMorales
    Seasoned Novice
    3 months ago

Z ciekawości przy najbliższej okazji spróbuj zagrać w godzinach 23 - 7. Totalnie inna gra, wina serwerów imo. 

• klonides's avatar
    klonides
    Seasoned Rookie
    3 months ago

Jest to wina ich serwerów zakupionych na Temu. Wykupili skrzynie serwerowa z Temu i tak to teraz jest. Najlepiej grać wcześnie rano albo późnym wieczorem, wręcz nocą. Pajace bez szacunku dla klientów. Nahapały sie spaślaki kaski za preordery i teraz mają nas w głębokiej **bleep**.

Featured Places

Node avatar for FC 26 Problemy techniczne

FC 26 Problemy techniczne

Masz problemy z FC 26? Dołącz tutaj, aby znaleźć pomoc w kwestiach związanych z łącznością, wydajnością, awariami i nie tylko.Latest Activity: 27 minutes ago
1,258 Posts