K4R4T
13 hours agoSeasoned Newcomer
PC - problem z grą/ustawieniami konfiguracyjnymi
Cześć. Mam problem, którego nie da się przeskoczyć żadnymi ustawieniami. Komputer mocny, nowy system, internet żyleta, a w grze i tak czuję się, jakby moi piłkarze ważyli po 200 kilo. Odpowiedź na przyciski to jakaś tragedia a podania i strzały wchodzą z sekundowym opóźnieniem, a o skutecznych odbiorach można zapomnieć, bo zawodnicy reagują za późno.
Widzę u siebie dwa główne problemy:
- Najdziwniejsze jest to, że w tygodniu albo rano gra chodzi jeszcze w miarę ok. Przychodzi weekend i jest totalny dramat, nie da się grać. Nie wiem, czy to serwery nie wyrabiają, czy o co chodzi, ale gameplay zmienia się o 180 stopni.
- Druga sprawa to ustawienia klatek, bo tu się dzieją niezłe jaja. Gra chodzi "w miarę" płynnie (pomaga to może w 20%, ale zawsze coś) tylko wtedy, gdy mam odświeżanie 165Hz, a lock na klatki ustawiony na 120 FPS. Najlepsze jest to, że jak chcę ustawić 165Hz/165FPS, to gra i tak po każdym wyjściu sama mi zmienia ograniczenie klatek i nie mam pojęcia, dlaczego tak się dzieje. Niezależnie od tego, co wybiorę, i tak czuję te dziwne ścinki i ociężałość.
Sprawa z ustawieniami wygląda tak, że gra za każdym razem nadpisuję plik konfiguracyjny co jest totalnie bezsensowne bo nie mogę ustawić takich ustawień jak chce.
Gram na pełnym ekranie, wszystko w ustawieniach na off.