Taka mała aktualizacja dotycząca mojego problemu. Dziś grałem, gra się uruchomiła, próbowałem również po południu i też się uruchomiła. Nie wiem dokładnie czy to mój zabieg spowodował o którym zaraz napiszę czy to po prostu zbieg okoliczności sprawił. Zauważyłem dziś że mam wyłączoną izolację rdzenia (ale wydaje mi się że tak miałem, wyłączył ją sterownik usb samsunga, zapewne od telefonu) ale również bezpieczny rozruch którego raczej nie wyłączałem. Tak czy siak po włączeniu tych funkcji właśnie FC 26 wystartował...chociaż w dzienniku zdarzeń pojawił się błąd którego nie miałem The game fc26.exe exited unexpectedly, exit code: 0x186 jak również stary The game fc26.exe exited unexpectedly, exit code: 0xFFFFFFFF. Choć nie wywaliło mnie z gry i nie było opisywanej zwiechy kompa to nie wiem co o tym już myśleć ale skoro gra działa to chyba ok...zobaczymy jutro co będzie.
Edycja...Problem rozwiązany, jeszcze sprawdzę czy ta wyłączona izolacja rdzenia spowodowana sterownikami usb samsunga od telefonu to dokładnie to bo telefonu używam od lat i te sterowniki były zainstalowane i pewnie ta izolacja musiała być wyłączona skoro one nie były kompatybilne z systemem. Teraz po podłączeniu telefonu (stery usb wcześniej odinstalowane) wszystko działa więc pewnie były to stery z jakiegoś programu od samsunga gdzie się bawiłem wgrywaniem oprogramowania...ale odkryłem coś innego. Mianowicie w tej izolacji rdzenia są takie elementy jak...integralność pamięci i ochrona stosu. Nie wiem czy to się oddzielnie wyłącza czy jak izolacja jest wyłączona to i to z automatu. W każdym bądź razie jeżeli te ostatnie elementy są włączone to izolacja rdzenia też i gra działa, natomiast jak są one wyłączone to się zawiesza i jestem już tego pewien. Pewnie coś je wyłącza, jakiś program którego używam bądź gra...to kwestia sprawdzania. Ale dziś grałem i włączałem grę parę razy bawiąc się tymi ustawieniami więc jestem tego pewien że to właśnie w tym leżał problem.