Forum Discussion

pioterOG's avatar
pioterOG
Seasoned Newcomer
2 days ago

Problem z wydajnością

Witam. Mam problem z wydajnością gry. Cały czas zmienia mi się ustawienie ograniczenia liczby klatek na sekundę. Nieważne czy wchodzę do meczu, czy restartuje gre, cały czas się zmienia to ustawienie, tak samo jak i synchronizacja pionowa. Nie wiem czy to jest powód tego, że gameplay jest bardzo opóźniony, ale jest to uciążliwe

4 Replies

• ziapka21's avatar
    ziapka21
    Seasoned Traveler
    2 days ago

czy chodzi ci o to że twoi piłkarze tak jakby biegali z workiem cementu na plecach bo jak tak to też to mam jeśli nie to mam problem 

• EA_Kalina's avatar
    EA_Kalina
    Icon for Community Manager rankCommunity Manager
    1 day ago

Hej pioterOG​ 

To, że limit FPS i synchronizacja pionowa same się zmieniają, zwykle nie jest przypadkowe - najczęściej coś nadpisuje ustawienia gry.

Najczęstsze przyczyny:

• Panel NVIDIA - jeśli masz tam ustawiony V-Sync albo limit klatek dla FC 26, sterownik będzie nadpisywał ustawienia z gry. W Panelu NVIDIA ustaw dla FC 26: V-Sync = Wyłączona, Tryb zarządzania energią = Maksymalna wydajność (i usuń ewentualny limit FPS)
    • GeForce Experience / nakładki
      Automatyczna optymalizacja potrafi zmieniać profil gry przy każdym uruchomieniu, dlatego wyłącz optymalizację w GeForce Experience.
    • Uszkodzony plik - przejdź w menu gry do Konfiguracja> Profil > Usuń i usuń Ustawienia osobiste a następnie utwórz nowe (nie zmieniaj nazwy pliku).

Daj znać: grasz na monitorze 60 Hz czy wyższym?

Featured Places

Node avatar for FC 26 Problemy techniczne

FC 26 Problemy techniczne

Masz problemy z FC 26? Dołącz tutaj, aby znaleźć pomoc w kwestiach związanych z łącznością, wydajnością, awariami i nie tylko.Latest Activity: 9 hours ago
1,312 Posts