Warszafiak
26 days agoNew Novice
Spadek FPS do 8-9
Witam . Tak złej optymalizacji gry jeszcze nie spotkałem spadek ze 100 fps do 8-9 . początek meczu wszystko ok ale po kilku cut scenkach , wszystko laguje . podsyłam plik dx diag . Proszę o pomoc .
Witam . Tak złej optymalizacji gry jeszcze nie spotkałem spadek ze 100 fps do 8-9 . początek meczu wszystko ok ale po kilku cut scenkach , wszystko laguje . podsyłam plik dx diag . Proszę o pomoc .
Hej Warszafiak
Dzięki za pełny DxDiag. Wynika z niego, że masz bardzo wyraźne błędy systemowe związane z dyskiem. W raporcie widać BlueScreen 0xA0 oraz LiveKernelEvent 1cc z odniesieniem do NTFS i ResourceTimeout. To oznacza, że system w pewnym momencie traci dostęp do danych z dysku albo operacje I/O się zawieszają. I dokładnie wtedy FPS potrafią spaść do 8–9 po kilku cutscenkach, gdy gra zaczyna intensywnie doczytywać dane.
Sprawdź spójność systemu pod kątem błędów za pomocą kontrolera plików systemowych
Członek: EA_Kalina | EA Forums dzięki za odpowiedź . Niestety problem nie został rozwiązany . W międzyczasie rozwiązałem problem z dyskiem , przeinstalowałem sterowniki jak i przeprowadziłem proces opisany w w w/w poście ., Stworzyłem nowy plik dxdiag (poprzednio wszystko wyczyściłem) . Zerknij proszę bo znów jakieś błędy .
co do gry 2 -4 mecze rozgrywam bez problemu po czym w ostatnim po połowie spadek fps . zdarza się ,że zanika i wraca płynność , niestety to nie jest regułą .
e: dla pewności pewności wyczyszczone , zero błędów a spadek fps jest.
EA_Kalina czy jest szansa w ogóle że jakiś patch to naprawi bo od 3 miesięcy próbujemy zmieniać ustawienia i nic nie pomaga. Mam ten sam problem, a spadki fps są ZAWSZE podczas cutscenek typu rzuty rożne, karne, wolne, a gpu usage wynosi 100%
Nie dajcie sobie wmówić, że wina leży po Waszej stronie. Ekipa od EA zmienia narrację, przecież ten sam problem występuje od początku, później był wyeliminowany, a jeszcze później wrócił. Ja cofnąłem płatność z paypala i w przyszłym roku robię też zakup przez ten sam serwis, bo inaczej to mają wywalone i ciężko o zwrot kasy.
Członek: EA_Kalina | EA Forums halo czy żyjecie tam w ea ?
Warszafiak W Twoim raporcie nie ma żadnych błędów systemowych, co oznacza, że gra się nie „psuje”, tylko w pewnym momencie coś mocno obciąża kartę graficzną i dlatego FPS spadają. Masz włączony HDR oraz bardzo wysokie odświeżanie 180 Hz i to połączenie potrafi powodować takie nagłe spadki po przerywnikach. Na test wyłącz HDR w Windows i ustaw monitor na 120 Hz albo 60 Hz, a w grze ustaw stały limit klatek. Sprawdź, czy wtedy problem dalej występuje.
Członek: EA_Kalina | EA Forums
dzięki , przetestowane już wszystko , HDR jest stale wyłączony w windows jak i nvidia app więc nie wiem gdzie widać aby był włączony . dalej w grze stabilne klatki , zaczynają się cut scenki wszystko się sypie nawet po zmianie grafiki na minimalną . Pozostaje się zgodzić z użytkownikiem Członek: bl382fhbxwwz | EA Forums .