Forum Discussion

Exitt789's avatar
Exitt789
Rising Novice
3 days ago

Spadki fps w drugiej połowie

Mam problem na laptopie z rtx 3050 intel core i5 i 16 gb ramu gdy odpalam grę to pierwsza połowa meczu działa super ale gdy przychodzi do drugiej połowy momentalnie spada mi do jakiś 2 fps i nic nie rośnie ani się nie dzieje gra jest nie grywalna robiłem już chyba wszystko odinstalowałem grę nie raz i nie pomogło nawet reset całego laptopa robiłem i znowu to samo pomoże ktoś 

10 Replies

• 3 miesiące ten sam problem… Błąd leży po stronie EA i ich zepsutej gry. Jedyne co to możemy czekać na patch który to naprawi

• Exitt789's avatar
    Exitt789
    Rising Novice
    3 days ago

a np u mojego kolegi normalnie wszystko działa 

• majk860707's avatar
    majk860707
    Rising Traveler
    3 days ago

Cześć, niestety to bug wydajnościowy EA z kartami RTX Nvidii. Rozwiązaniem ratunkowym jest pauza, wejście w opcje gry w trakcie meczu, zmiana grafiki na najniższą możliwą 1280x768 + ustawienie skalowania ze 100 na 50. Grafika jak na pegasusie ale da się dociągnąć mecz do końca mając te 30-40 fps zamiast 5-10... Po meczu wychodzicie z UT, odpalacie ponownie i powinno być już ok, do następnego razu. U mnie średnio dzieje się tak raz na kilkanaście meczy niestety (RTX 3050Ti).

• Exitt789's avatar
    Exitt789
    Rising Novice
    3 days ago

tylko że jak mi spada do 2 fps to nie jestem w stanie nic zmienić juz 

• piwkopaliwko6's avatar
    piwkopaliwko6
    Seasoned Novice
    3 days ago

U mnie to nie działa niestety… 

A jeszcze pytanie, na jakich ustawieniach graficznych gracie bo ja mam tak że jak ustawię np na średnie to jestem w stanie zagrać mecz na 60fps stabilnie a wystarczy zmienię coś na high to nawet meczu nie chce odpalić…

• Exitt789's avatar
    Exitt789
    Rising Novice
    3 days ago

jak gram na wszystkim na niskich i 120 fps i dopiero zaczyna mi ścinać jak zmienię rozdzielczość na 1920x1080 a tak to żeby mi nie ścinało to muszę mieć tak jak tam kolega powyżej napisał 

• piwkopaliwko6's avatar
    piwkopaliwko6
    Seasoned Novice
    3 days ago

Powiem ci że to jest jakieś chore żeby dawać za gierke 3 stówy i nie móc w nią normalnie zagrać. Ja mam rtx3050ti i511400H i 16gb ramu i aplikacja nvidii mi cały czas podpowiada że najbardziej optymalne ustawienia to wszystko na high a u mnie ledwo na średnich działa. Liczę że EA w końcu się weźmie za swoją zepsutą grę

• Exitt789's avatar
    Exitt789
    Rising Novice
    3 days ago

Mam takie same podzespoły i narazie coś działa ale i tak średnio idzie 

• piwkopaliwko6's avatar
    piwkopaliwko6
    Seasoned Novice
    3 days ago

A jak zaczyna ci lagować i włączysz menedżer zadań to jakie masz użycie GPU? Ja mam około 1-5% tak jakby mi komputer przestał nagle używać karty graficznej…

• Exitt789's avatar
    Exitt789
    Rising Novice
    3 days ago

zużycie mam normalne akurat zmień rozdzielczość w fifir na najmniejszą to będziesz mógł już normalnie grać 

Featured Places

Node avatar for FC 26 Problemy techniczne

FC 26 Problemy techniczne

Masz problemy z FC 26? Dołącz tutaj, aby znaleźć pomoc w kwestiach związanych z łącznością, wydajnością, awariami i nie tylko.Latest Activity: 2 hours ago
1,204 Posts