Forum Discussion

sitek91_'s avatar
sitek91_
Rising Novice
2 months ago

Uproszczone sztuczki techniczne

Witam, mam problem na konsoli starej generacji Xbox One w grze EA FC 26. Mianowicie nie mogę wyłączyć uproszczonych sztuczek technicznych w ustawieniach gry. Nie mogę przez to wykonywać normalnych sztuczek prawa gałka. Proszę o pomoc. Pozdrawiam

8 Replies

• EA_Kalina's avatar
    EA_Kalina
    Icon for Community Manager rankCommunity Manager
    2 months ago

📌 Informacja dotycząca uproszczonych ruchów specjalnych

Zauważyliśmy, że niektórzy gracze zastanawiają się, dlaczego nie mogą zmienić opcji uproszczonych ruchów specjalnych. Oto wskazówka:

• Przejdź do Ustawienia wizualne > Ocena ruchów specjalnych.
    • Jeśli opcja ta jest wyłączona, gra zablokuje uproszczone ruchy specjalne na ostatnio wybranym poziomie.
    • Włącz ją, a będziesz mógł dowolnie zmieniać uproszczone ruchy specjalne.
    • Następnie, jeśli chcesz, zawsze możesz ponownie wyłączyć ocenę ruchów specjalnych.
  • sitek91_'s avatar
    sitek91_
    Rising Novice
    2 months ago

Niestety to nie pomogło. Opcja uproszczone sztuczki techniczne jest podświetlona cały czas na szaro i jest włączona. Nie można wyłączyć tej opcji. Może jakiś inny sposób? A może zoja cyfrowa wersja gry jest coś nie tak?

• sitek91_'s avatar
    sitek91_
    Rising Novice
    2 months ago

Resztę opcji można zmieniać, są podświetlone na biało. Niestety opcja Uproszczone sztuczki techniczne jest cały czas na szaro.

• EA_Kalina's avatar
    EA_Kalina
    Icon for Community Manager rankCommunity Manager
    2 months ago

W FC 26 w trybach rywalizacyjnych online opcja Uproszczone sztuczki techniczne jest wyszarzona i nie można jej zmienić. Ten preset jest domyślnie wymuszony m.in. w Ultimate Team/Rivals/Champs, Klubach i Sezonach online, żeby wszyscy mieli te same zasady.

Jak to sprawdzić

Uruchom mecz towarzyski offline (Kick Off) albo Karierę → Ustawienia sterowania → Ustawienia zaawansowane.
    Tam Uproszczone sztuczki techniczne powinny dać się włączyć 

W Ultimate Team i innych trybach online tej opcji nie odblokujesz.

• sitek91_'s avatar
    sitek91_
    Rising Novice
    2 months ago

Tak tylko, że niektórzy gracze z którymi gram, normalnie robią wszystkie sztuczki tak jak w poprzednich edycjach... Więc gdzie tu sprawiedliwość?

• XsaaysX's avatar
    XsaaysX
    Seasoned Newcomer
    3 hours ago

co ty za głupoty piszesz, sztuczki normlanie można robić w UT i innych trybach, widzę że nie tylko ja mam problem z tym a wy głupie komentarze dajecie.

• XsaaysX's avatar
    XsaaysX
    Seasoned Newcomer
    3 hours ago

znalazłeś może jakieś rozwiązanie ? bo ja dalej szukam....