Forum Discussion

Weronika12222's avatar
Weronika12222
New Novice
2 months ago

Wyrzucanie do pulpitu

Przy każdym włączeniu gry po kilkunastu sekundach w menu wyrzuca grę do pulpitu. Zaczęło się to dziać po ostatniej aktualizacji. Zostały zrobione już wszystkie kroki takiej jak: aktualizacja antycheata, sterowniki karty graficznej, aktualizacja windowsa, wyłączanie zapory sieciowej, naprawianie gry w EA App. Czy ma ktoś jakiś sposób na poradzenie sobie z tym problemem?

24 Replies

• Mam dokładnie ten sam problem, do wtorku wszystko działało idealnie, a od dzisiejszego uruchomienia po aktualizacji gry do najnowszej wersji wywala co mecz do pulpitu (nie ma znaczenia czy to mecz online czy offline). Sterowniki graficzne mam najnowsze (NVidia - 581.80). System Windows również już aktualizowałem, wszystkie podane tutaj rozwiązania także. Proszę o pilną pomoc! W załączniku dodaje swój dxdiag.

• EA_Kalina's avatar
    EA_Kalina
    Icon for Community Manager rankCommunity Manager
    17 days ago

Patkox0421​ 

Na start zrób proszę proste odświeżenie - uruchom ponownie komputer, a potem w EA App kliknij > Napraw grę. Zauważyłam też w DxDiagu, że masz na komputerze dwie karty graficzne – RTX 4060 Ti i zintegrowaną AMD Radeon. W takich konfiguracjach czasami gra uruchamia się na niewłaściwej karcie albo obie próbują jednocześnie przejąć renderowanie, co może prowadzić do nagłych crashy. Po naprawie gry warto dodatkowo wymusić w Panelu NVIDIA, żeby FC 26 zawsze korzystał z RTX 4060 Ti.

• Patkox0421's avatar
    Patkox0421
    New Novice
    17 days ago

Naprawiałem grę już kilka razy a w panelu NVidii mam ustawione, żeby gra odpalała się na RTX, więc nie w tym problem niestety

Featured Places

Node avatar for FC 26 Problemy techniczne

FC 26 Problemy techniczne

Masz problemy z FC 26? Dołącz tutaj, aby znaleźć pomoc w kwestiach związanych z łącznością, wydajnością, awariami i nie tylko.Latest Activity: 7 hours ago
971 Posts