Forum Discussion

PioTom84's avatar
PioTom84
Seasoned Newcomer
4 days ago

Zablokowane konto EA FC 26

Witam.

Na początku czerwca EA zablokowało mi czteroletnie konto za rzekomą dystrybucję monet poza grą. Oczywiście nic takiego nie miało miejsca. Zarabiałem monety wyłącznie przez rynek transferowy dostępny w aplikacji. Nigdy nie handlowałem monetami, ani ich nie skupowałem. W samą grę gram w momencie, kiedy trafi na xboxowy gamepass, a do tego momentu, dla zabawy handluję sobie w aplikacji. W ostatnim czasie zarobiłem sporo coinsów i miałem fajne trafy z paczek. Czy to się nie spodobało komuś w EA? Odwołania od decyzji za każdym razem kończą się tak samo. Na prośbę o przesłanie jakichś dowodów o podejrzanych transakcjach automat wysyła do mnie komunikat o tej samej treści.  Czy jest jeszcze jakaś szansa na odzyskanie konta? 

3 Replies

• EA_Kalina's avatar
    EA_Kalina
    Icon for Community Manager rankCommunity Manager
    3 days ago

Hej PioTom84​ 

Rozumiem, że to bardzo frustrująca sytuacja. 

W takich przypadkach najważniejsze jest to, że decyzje dotyczące blokad kont są podejmowane na podstawie danych, do których na forum nie mamy dostępu.

Jeśli odwołania kończą się taką samą odpowiedzią, oznacza to, że sprawa została już przeanalizowana przez zespół zajmujący się weryfikacją blokady i zawieszenia. 

Jeśli uważasz, że Twoja sytuacja jest wynikiem nieporozumienia i posiadasz dodatkowe informacje, które nie zostały podane we wcześniejszych odwołaniach, wykonaj kroki opisane tutaj, aby skontaktować się z naszym zespołem odpowiedzialnym za pilnowanie przestrzegania Regulaminu EA. 

• PioTom84's avatar
    PioTom84
    Seasoned Newcomer
    3 days ago

Oto powody za które mnie zablokowano

Zauważono: Przekazywanie środków w: Twoje konto EA

Oznacza to nieautoryzowany transfer waluty, zasobów lub przedmiotów między kontami. Obejmuje to między innymi transfer monet lub elementów między kontami (w tym między kontami, które posiadasz), kupowanie waluty w grze od innych podmiotów, rozdawanie monet lub przedmiotów, przeprowadzanie nieuczciwych transakcji (np. oferty znacznie zawyżone lub zaniżone) w celu przeniesienia kart itp.

Oczywiście nic takie nie miało miejsca. Na prośbę wykazania podejrzanych transakcji dostaję ten sam komunikat wysyłany przez automat. Nie sprzedawałem kart przez quicksell, ani nie wystawiałem na rynek transferowy po zawyżonych kwotach. Ot, zwykłe zarabianie na bieżących eventach. Masz rację to frustrujące, bo oskarżenia wobec mnie są całkowicie absurdalne. Moja przygoda z grą EA FC co roku wygląda tak samo, i do tej pory nie było problemów.

• PioTom84's avatar
    PioTom84
    Seasoned Newcomer
    3 hours ago

EA_Kalina czy jest możliwość połączenia się z kimś ''żywym'' na czacie mimo zablokowanego konta? Jeśli tak to proszę o instrukcję. Z góry dziękuję