B4RTEOX
1 month agoNew Rookie
Czarny Ekran
Gdy włączam Rivals to po wejściu w mecz jest czarny ekran i muszę wyłączyć grę bo nic nie da się zrobić.
Gdy włączam Rivals to po wejściu w mecz jest czarny ekran i muszę wyłączyć grę bo nic nie da się zrobić.
Hej B4RTEOX
Czy opisany przez Ciebie problem występuje zawsze podczas meczów w Rivals, czy pojawia się również w innych trybach?
Czy jest to Twoje pierwsze uruchomienie gry, czy grasz już w EA FC 26 od jakiegoś czasu?
gram od jakiegoś czasu i chciałem zobaczyć czy mogę grać w rivals ponieważ od premiery nie da się grać tego trybu i wyswietla sie czarny ekran po wejsciu do meczu w innych trybach działa normalnie.
Dzięki za odpowiedź B4RTEOX
Czy w momencie, kiedy przechodzisz do trybu Rivals i gra się zacina, to czy komputer całkowicie się zawiesza? Nie słychać dźwięków, nie odpowiada przycisk Caps Lock, czy widać jakiś ekran ładowania?
Czy wykonywałeś dotychczas jakieś kroki, by rozwiązać problem?
Zanim zacznę proponować Ci jakieś rozwiązania, chciałbym lepiej zrozumieć, z czym może być ten problem powiązany.
Prześlij nam również, proszę, plik DxDiag.
Mam czarny ekran, a komputer się nie zawiesza całkowicie. Nie ma żadnych ekranów ładowania, nie robiłem nic bo nie wiem co.
Dzięki za odpowiedź B4RTEOX
Hej,
W Twoim DxDiag widać kilka rzeczy, które mogą mieć związek z problemem:
HDR na głównym monitorze i konfiguracja dwóch monitorów, dodatkowo wcześniejsze błędy LiveKernelEvent 141/193 (powiązane ze sterownikiem)
Sprawdź proszę poniższe kroki:
Istnieje możliwość, że Rivals/FUT zawiesza się przy synchronizacji online lub połączeniu z serwerem.
Sprawdź zatem dodatkowo poniższe kroki:
czarny ekran juz sie nie pokazuje ale mam opóźnienie pada mimo że wszędzie działa normalnie a ping mam 20-40
Hej B4RTEOX
Dzięki za informację i cieszę się, że udało Ci się uporać z problemem z pojawianiem się czarnego ekranu przy wejściu do trybu Rivals.
Jeśli chodzi o opóźnienie, to poproszę Cię o nagranie filmiku w grze z włączoną nakładką ekranową pokazującą naciskane klawisze w grze i odpowiedź serwera, która jest dostępna bezpośrednio w grze.
https://youtu.be/KUAg_qV-Ppc Link do nagrania na youtube mam nadzieje że to pomoże