Forum Discussion

10 Replies

• EA_Kuba's avatar
    EA_Kuba
    Icon for Community Manager rankCommunity Manager
    1 month ago

Hej B4RTEOX​ 

Czy opisany przez Ciebie problem występuje zawsze podczas meczów w Rivals, czy pojawia się również w innych trybach?

Czy jest to Twoje pierwsze uruchomienie gry, czy grasz już w EA FC 26 od jakiegoś czasu?

• B4RTEOX's avatar
    B4RTEOX
    New Rookie
    1 month ago

gram od jakiegoś czasu i chciałem zobaczyć czy mogę grać w rivals ponieważ od premiery nie da się grać tego trybu i wyswietla sie czarny ekran po wejsciu do meczu w innych trybach działa normalnie.

• EA_Kuba's avatar
    EA_Kuba
    1 month ago

Dzięki za odpowiedź B4RTEOX​ 

Czy w momencie, kiedy przechodzisz do trybu Rivals i gra się zacina, to czy komputer całkowicie się zawiesza? Nie słychać dźwięków, nie odpowiada przycisk Caps Lock, czy widać jakiś ekran ładowania? 

Czy wykonywałeś dotychczas jakieś kroki, by rozwiązać problem? 

Zanim zacznę proponować Ci jakieś rozwiązania, chciałbym lepiej zrozumieć, z czym może być ten problem powiązany. 

Prześlij nam również, proszę, plik DxDiag. 

[Info] Jak wygenerować raport DxDiag

• B4RTEOX's avatar
    B4RTEOX
    New Rookie
    1 month ago

Mam czarny ekran, a komputer się nie zawiesza całkowicie. Nie ma żadnych ekranów ładowania, nie robiłem nic bo nie wiem co.

• EA_Kuba's avatar
    EA_Kuba
    30 days ago

Dzięki za odpowiedź B4RTEOX​ 

Hej,

W Twoim DxDiag widać kilka rzeczy, które mogą mieć związek z problemem:

HDR na głównym monitorze i konfiguracja dwóch monitorów, dodatkowo wcześniejsze błędy LiveKernelEvent 141/193 (powiązane ze sterownikiem)

Sprawdź proszę poniższe kroki: 

• Wyłącz HDR w Windows (Ustawienia > Windows > System > Ekran > HDR > Wyłącz)
    • Dla testu odłącz drugi monitor (Acer P226HQL)
    • Ustaw limit FPSw NVIDIA Control Panel - 120 FPS lub 90 FPS, wyłącz V-Sync
    • Wyłącz nakładki:
      • Discord Overlay
      • NVIDIA Overlay / GeForce Experience
      • Xbox Game Bar
    • Napraw pliki gry: Biblioteka > FC 26 > Napraw

Istnieje możliwość, że Rivals/FUT zawiesza się przy synchronizacji online lub połączeniu z serwerem.

Sprawdź zatem dodatkowo poniższe kroki: 

• zrestartuj router
    • jeśli grasz na Wi-Fi, sprawdź czy problem pojawi się kiedy będziesz połączony poprzez kabel Ethernet
    • ustaw DNS:
      • 1.1.1.1
      • 8.8.8.8

• B4RTEOX's avatar
    B4RTEOX
    New Rookie
    19 days ago

czarny ekran juz sie nie pokazuje ale mam opóźnienie pada mimo że wszędzie działa normalnie a ping mam 20-40

• EA_Kuba's avatar
    EA_Kuba
    17 days ago

Hej B4RTEOX​ 

Dzięki za informację i cieszę się, że udało Ci się uporać z problemem z pojawianiem się czarnego ekranu przy wejściu do trybu Rivals. 

Jeśli chodzi o opóźnienie, to poproszę Cię o nagranie filmiku w grze z włączoną nakładką ekranową pokazującą naciskane klawisze w grze i odpowiedź serwera, która jest dostępna bezpośrednio w grze. 

• B4RTEOX's avatar
    B4RTEOX
    New Rookie
    1 day ago

wiem że późno ale nie mogę dołączyć filmiku do odpowiedzi