Forum Discussion

1p8sdufkmfi4's avatar
1p8sdufkmfi4
Seasoned Newcomer
2 months ago

Błąd płatności 20005. Gra zawiesza się po każdym meczu

płatności Przy każdej próbie dokonania zakupu w grze otrzymuję komunikat o błędzie 20005 

Zawieszanie się gry: Po zakończeniu każdego meczu gra zawiesza się na ekranie końcowym, 

Patrzałem czy na innych urządzeniach błedy się naprawiły ale jednak nic się nie zmieniło

Problemy mam od około roku ale dopiero teraz zaczęło mnie to mocno denerwować 

Co bym mógł zrobić?

4 Replies

• EA_Kalina's avatar
    EA_Kalina
    Icon for Community Manager rankCommunity Manager
    2 months ago

Na początek sprawdź jeszcze, czy:

• korzystasz z najnowszej wersji Sklepu Google Play oraz Usług Google Play,
    • data, godzina i strefa czasowa w telefonie są ustawione automatycznie,
    • na koncie Google Play jest ustawiony właściwy kraj i nie korzystasz z VPN.

Jeśli chodzi o zawieszanie gry po meczu, spróbuj wyczyścić pamięć podręczną FC Mobile w ustawieniach Androida i uruchomić telefon ponownie.

Dodatkowe wejdź na https://store.fcm.ea.com/zaloguj się kontem używanym w FC Mobile i sprawdźczy możesz dokonać zakupu bezpośrednio z poziomu sklepu online. Jeśli zakup z poziomu strony też się nie powiedzieuruchom grę na telefonie i zgłoś problem bezpośrednio z ustawień grywybierając kategorię Pomoc techniczna, a nie „bug” – ważneżeby zgłoszenie było wysłane z tego samego konta i urządzeniana którym występuje błąd. 
    Upewnij sięże w momencie zgłoszenia jesteś zalogowany tylko na jednym koncie Google Play i nie przełączasz profili w tle. W zgłoszeniu doprecyzuj: 

– czy zakupy FP działały wcześniej na tym koncie, 
    – czy błąd dotyczy wszystkich pakietów czy tylko konkretnych. 

• 1p8sdufkmfi4's avatar
    1p8sdufkmfi4
    Seasoned Newcomer
    2 months ago

Z Android nie pokazuje mi cen po kliknięciu wystakakuje bląd 20005 nie ważne jakiej płatności wybiorę i po meczu czaszami potem pokazuje gwiazdę meczu a później już jest szarawy ekran

Proszee pomóż🙏

• EA_Kalina's avatar
    EA_Kalina
    Icon for Community Manager rankCommunity Manager
    2 months ago

Hej 1p8sdufkmfi4​ 

Chciałabym dopytać o kilka rzeczy:

• czy korzystasz z Androida czy iPhone'a?
    • czy błąd 20005 pojawia się przy każdej metodzie płatności, czy tylko przy jednej?
    • czy podczas zawieszania gry po meczu pojawia się jakiś komunikat, czy ekran po prostu przestaje reagować?

Te informacje pomogą lepiej zawęzić możliwą przyczynę obu problemów.