Forum Discussion

893enzuece8y's avatar
893enzuece8y
Seasoned Newcomer
27 days ago
Solved

Komunikat „Zakup nieudany” z kodem 20005

Cześć,

Mam problem z zakupami w EA SPORTS FC Mobile na Androidzie i zastanawiam się, czy ktoś miał podobną sytuację.

Telefon: Samsung Galaxy A36 (SM-A366B/DS)

Od momentu założenia konta nigdy nie udało mi się zrobić zakupu bezpośrednio w grze. Po kliknięciu przycisku „Kup” od razu pojawia się komunikat „Zakup nieudany” z kodem 20005. Okno płatności Google Play w ogóle się nie otwiera.

Co już sprawdziłem:

• zakupy przez EA Webstore działają bez problemu,
  • konto Google Play jest ustawione na Polskę (PLN),
  • mam dodane metody płatności (saldo Google Play i PayPal),
  • urządzenie ma certyfikat Play Protect,
  • wyczyściłem pamięć podręczną FC Mobile, Sklepu Play i Usług Google Play,
  • ponownie zainstalowałem grę,
  • restartowałem telefon,
  • zmieniałem język telefonu na angielski.

Niestety nic nie pomogło.

Dodatkowo po wejściu w zakładkę „Obsługa klienta” w grze ekran zawiesza się na kilka sekund, po czym FC Mobile samo się zamyka.

Kontaktowałem się z pomocą EA. Odesłali mnie do zgłoszenia problemu z poziomu gry, ale nie mogę tego zrobić, ponieważ zakładka „Obsługa klienta” powoduje awarię gry.

Czy ktoś spotkał się z błędem 20005 lub z zawieszaniem gry po wejściu w „Obsługę klienta”? Jeśli tak, jak udało się rozwiązać ten problem?

• Hej 893enzuece8y​ 

Dzięki za bardzo szczegółowy opis. Widzę, że wykonałeś już wiele testów.

Mam jeszcze kilka pytań, które mogą pomóc zawęzić możliwą przyczynę:

• Czy korzystasz z VPN, prywatnego DNS lub aplikacji zmieniającej lokalizację?
    • Czy obecnie przebywasz w tym samym kraju, który jest ustawiony na Twoim koncie Google Play?
    • Wspomniałeś, że zmieniałeś język telefonu na angielski. Czy po tej zmianie uruchomiłeś ponownie telefon i sprawdziłeś, czy problem nadal występuje?

Jeśli chodzi o zamykanie gry po wejściu w zakładkę Obsługa klienta, daj proszę znać, czy dzieje się to za każdym razem, czy tylko sporadycznie. To może być osobny problem i warto sprawdzić, czy oba objawy są ze sobą powiązane.

4 Replies

• EA_Kalina's avatar
    EA_Kalina
    Icon for Community Manager rankCommunity Manager
    25 days ago

Hej 893enzuece8y​ 

Dzięki za bardzo szczegółowy opis. Widzę, że wykonałeś już wiele testów.

Mam jeszcze kilka pytań, które mogą pomóc zawęzić możliwą przyczynę:

• Czy korzystasz z VPN, prywatnego DNS lub aplikacji zmieniającej lokalizację?
    • Czy obecnie przebywasz w tym samym kraju, który jest ustawiony na Twoim koncie Google Play?
    • Wspomniałeś, że zmieniałeś język telefonu na angielski. Czy po tej zmianie uruchomiłeś ponownie telefon i sprawdziłeś, czy problem nadal występuje?

Jeśli chodzi o zamykanie gry po wejściu w zakładkę Obsługa klienta, daj proszę znać, czy dzieje się to za każdym razem, czy tylko sporadycznie. To może być osobny problem i warto sprawdzić, czy oba objawy są ze sobą powiązane.

• 893enzuece8y's avatar
    893enzuece8y
    Seasoned Newcomer
    25 days ago

Dziękuję za sugestię.

Po zmianie języka telefonu na English (United Kingdom) i ponownym uruchomieniu urządzenia problem zniknął. Zakupy w grze działają prawidłowo, a zakładka „Customer Service” również otwiera się bez zawieszania gry.

Wygląda na to, że problem był związany z ustawieniem języka systemu.

Dziękuję za pomoc!

• Ryokazu_2006's avatar
    Ryokazu_2006
    Newcomer
    23 days ago

Mam ten sam problem i nic nie działa jeżeli chodzi o próbę naprawy