Komunikat „Zakup nieudany” z kodem 20005
Cześć,
Mam problem z zakupami w EA SPORTS FC Mobile na Androidzie i zastanawiam się, czy ktoś miał podobną sytuację.
Telefon: Samsung Galaxy A36 (SM-A366B/DS)
Od momentu założenia konta nigdy nie udało mi się zrobić zakupu bezpośrednio w grze. Po kliknięciu przycisku „Kup” od razu pojawia się komunikat „Zakup nieudany” z kodem 20005. Okno płatności Google Play w ogóle się nie otwiera.
Co już sprawdziłem:
- zakupy przez EA Webstore działają bez problemu,
- konto Google Play jest ustawione na Polskę (PLN),
- mam dodane metody płatności (saldo Google Play i PayPal),
- urządzenie ma certyfikat Play Protect,
- wyczyściłem pamięć podręczną FC Mobile, Sklepu Play i Usług Google Play,
- ponownie zainstalowałem grę,
- restartowałem telefon,
- zmieniałem język telefonu na angielski.
Niestety nic nie pomogło.
Dodatkowo po wejściu w zakładkę „Obsługa klienta” w grze ekran zawiesza się na kilka sekund, po czym FC Mobile samo się zamyka.
Kontaktowałem się z pomocą EA. Odesłali mnie do zgłoszenia problemu z poziomu gry, ale nie mogę tego zrobić, ponieważ zakładka „Obsługa klienta” powoduje awarię gry.
Czy ktoś spotkał się z błędem 20005 lub z zawieszaniem gry po wejściu w „Obsługę klienta”? Jeśli tak, jak udało się rozwiązać ten problem?
Hej 893enzuece8y
Dzięki za bardzo szczegółowy opis. Widzę, że wykonałeś już wiele testów.
Mam jeszcze kilka pytań, które mogą pomóc zawęzić możliwą przyczynę:
- Czy korzystasz z VPN, prywatnego DNS lub aplikacji zmieniającej lokalizację?
- Czy obecnie przebywasz w tym samym kraju, który jest ustawiony na Twoim koncie Google Play?
- Wspomniałeś, że zmieniałeś język telefonu na angielski. Czy po tej zmianie uruchomiłeś ponownie telefon i sprawdziłeś, czy problem nadal występuje?
Jeśli chodzi o zamykanie gry po wejściu w zakładkę Obsługa klienta, daj proszę znać, czy dzieje się to za każdym razem, czy tylko sporadycznie. To może być osobny problem i warto sprawdzić, czy oba objawy są ze sobą powiązane.