Forum Discussion

MasterSil's avatar
MasterSil
Seasoned Newcomer
29 days ago

Problem z zakupami w sklepie, nie da sie nic kupić

Witam, nie mogę kupić w sklepie, próbowałem wszystkiego, widocznie EA nie chce ode mni pieniędzy ;) 

Restart, ponowna instalacja, zmiana języka, wyczyszczenie pamięci, ponowne logowanie do google play w grze.

Dodanie płatności do konta google i na stronie EA

Nie widać ceny, jest tylko " - " widoczne i wyskakuje błąd 20005 jak na zdjęciu.

W innych grach nigdy takiego problemu nie było.

Da się rozwiązać jakoś ten problem?

5 Replies

• EA_Kalina's avatar
    EA_Kalina
    Icon for Community Manager rankCommunity Manager
    29 days ago

Hej MasterSil​ 

Dzięki za dokładny opis - błąd 20005 w FC Mobile zwykle dotyczy problemu z komunikacją sklepu z Google Play, a nie samej płatności. Spróbuj jeszcze jednej rzeczy, która pomogła części graczy:

• tymczasowo zmień język całego urządzenia na EN (English); potem uruchom grę ponownie i sprawdź sklep.

Dodatkowo upewnij się, że:

• jesteś zalogowany na właściwe konto Google Play (to samo, które było używane wcześniej),
    • w Sklepie Play masz aktualną wersję aplikacji i zaakceptowane najnowsze warunki,
    • VPN / blokady DNS / aplikacje typu adblock są wyłączone.
  • MasterSil's avatar
    MasterSil
    Seasoned Newcomer
    29 days ago
    • Konto EA i Google play są połączone,
    • na telefonie mam tylko jednokonto do sklepu. 
    • sklep jest aktualny
    • nie posiadam VPN ani żadnych adblock
    • próbowałem zmieniać język
    • próbowałem przeinstalować aplikacje
    • czyściłem dane w sklepie i usługach play
    • instalowałem na innym urządzeniu

Nie wiem co jeszcze mogę zrobić!? 😪

• RobbsoNtowy123's avatar
    RobbsoNtowy123
    Seasoned Newcomer
    28 days ago

Mam ten sam kłopot, nawet nie można zacząć płatości bo wyskakuje błąd

• EA_Kalina's avatar
    EA_Kalina
    Icon for Community Manager rankCommunity Manager
    28 days ago

Hej RobbsoNtowy123​ 

Zrób proszę te kroki, w tej kolejności:
    Najpierw wyjdź z gry, wejdź w Ustawienia telefonu > Aplikacje > Google Play oraz Usługi Google Play i wyczyść pamięć podręczną (nie dane konta). Potem zrestartuj telefon.
    Sprawdź, czy jesteś zalogowany na właściwe konto Google, to samo, na którym dodana jest metoda płatności, i uruchom FC Mobile ponownie.
    Spróbuj także tymczasowo zmienić język całego urządzenia na English (EN), uruchom ponownie grę i sprawdź sklep jeszcze raz.

MasterSil​ w miarę możliwości przetestuj inne połączenie internetowe (np. tylko dane internetowe, innego dostawcę internetu). Przejdź także na stronę https://store.fcm.ea.com/, zaloguj się swoim kontem używanym w FC Mobile i sprawdź, czy możesz dokonać transakcji bezpośrednio z poziomu sklepu online. Jeśli problem nie ustąpi, przejdź do ustawień gry i zgłoś problem bezpośrednio z poziomu urządzenia i konta w grze, na którym pojawił się problem. 

• MasterSil's avatar
    MasterSil
    Seasoned Newcomer
    26 days ago

Niestety to też nie pomogło, jeśli chodzi o zakupy przez stronę https://store.fcm.ea.com/ tam mogę kupować bez problemów.

Zgłośiłem problem bezośrednio z poziomu gry, napisali że zajmą się tym gdyż na tą chwile nie są w stanie tego rozwiązać i kazali zamieścić post tu więc go odświerzam i dodam jeszcze informacje o użądzeniu: samsung S22. Reszta w screenshot.

Featured Places

Node avatar for FC Mobile

FC Mobile

Grasz w EA SPORTS FC™ MOBILE? Podziel się swoimi doświadczeniami na naszych forach społeczności.Latest Activity: 1 day ago
371 Posts