Forum Discussion

roquvex's avatar
roquvex
Rising Newcomer
2 months ago

Błąd podczas próby uruchomienia gry

Witam przy próbie uruchomienia gier (Fifa 15 i Fifa 18) pojawia się komunikat o błędzie tj. ,, Nie można nawiązać połączenia z serwerami EA w celu aktywacji gry na moim komputerze przy użyciu mojego konta". W te gry nie grałem dość dawno bo ostatnio gdzieś w 2020 roku kiedy jeszcze funkcjonował Origin, od tamtego momentu ich nie uruchamiałem aż do teraz. Wiem, że serwery online tych starszych wersji Fify zostały zamknięte, niemniej jednak ja chiałem zagrać w trybie offline. Próbowałem już chyba wszystkiego:

• czyściłem pamięć podręczną EA App oraz pliki cache
  • próbowałem naprawiać grę z poziomu EA App
  • reinstalowałem kilkukrotnie zarówno aplikację EA App jak i grę
  • uruchamiałem grę i aplikację z poziomu administratora
  • usuwałem i przenosiłem zawartość folderu License
  • zmieniałem DNS
  • łączyłem się za pomocą innych sieci

Niestety nic z tych rzeczy nie pomogło i błąd nadal występuje uniemożliwiając mi uruchomienie gry. Proszę o pomoc.

4 Replies

• EA_Pulsar's avatar
    EA_Pulsar
    Icon for Community Manager rankCommunity Manager
    2 months ago

Daj znać, jeśli powyższe zalecenia pomogą rozwiązaniu problemu. 

• roquvex's avatar
    roquvex
    Rising Newcomer
    2 months ago

Niestety próbowałem wszystkich tych kroków i nie pomogło niestety. Jestem przekonany, że pojawienie się tego błędu zostało spowodowane wyborem zapisów lokalnych zamiast zapisów w chmurze. W przypadku innych gier na moim koncie wybrałem zapisy w chmurze i gry te normalnie się uruchamiają bez błędu. Co jednak ciekawe po zainstalowaniu gry na innym komputerze gra normalnie uruchamia się i nie pojawia się ten błąd. Co może być przyczyną, bardzo proszę o pomoc.

• EA_Kalina's avatar
    EA_Kalina
    Icon for Community Manager rankCommunity Manager
    2 months ago

Dobrze, że gra działa z poziomu innego komputera. Wobec tego na obecnym PC sprawdź także zupełnie nowe konto administratora. Daj też znać czy obydwa komputery działają w tej samej sieci. 

Spróbuj także przenieść folder Licence z jednego komputera na drugi.

About FIFA Dyskusja o serii

Kochasz piłkę nożną? Dołącz do forów społeczności i porozmawiaj o swojej pasji do serii FIFA, Ultimate Team i nie tylko.75 PostsLatest Activity: 7 hours ago