Forum Discussion

Anonymous's avatar
Anonymous
9 years ago
Solved

directx error nfs rivals

Witam, mam problem z gra nfs rivals, gra dziala lecz tylko przez chwile i nagle wyskakuje bład zwiazany z directx. Próbowaem juz chyba wszystkich mozliwych sposobów, lecz nic nie działa, z innymi grami nie mam tego problemu, proszę o pomoc 🙂

• EA_Kuba's avatar
    EA_Kuba
    9 years ago

Hej @vRemiQ

Spróbuj poniższego rozwiązania które znalazłem na naszym angielskim forum.

Kliknij prawym przyciskiem myszy na okładce gry Need For Speed Rivals i wybierz Właściwości.

Następnie przejdź to Zaawansowane opcje uruchamiania i w linijce "Argumenty w wierszu poleceń" wpisz: -RenderDevice.Dx11Enable 0

Upewnij się, że sterowniki do Twojej karty graficznej jak i system są zaktualizowane.

8 Replies

• Hej.

Przedstawię kilka kroków, które mogą rozwiązać Twój problem.

1. Zaktualizuj do najnowszej wersji sterowniki graficzne.
    2. Wykonaj reinstalacje programu directx.

Domyślny folder znajdziesz tutaj:

C:\Program Files (x86)\Origin Games\Need for Speed(TM) Rivals\__Installer\directx\redist

Po wejściu w folder redist wyszukaj DXSETUP. Otwórz aplikację aby rozpocząć reinstalację.

Dodatkowe informacje:

Instalacja najnowszej wersji directx.

Bezpośredni kontakt z doradcą EA.

• Witam 

Możesz podesłać jakieś fotki z tym komunikatem?

Możesz spróbować pierw zainstalować nowe sterowniki DX z TEJ jak masz nvidię to możesz zrobić update  lub downgrade sterowników z TEJ strony a AMD

• Anonymous's avatar
    Anonymous
    9 years ago

Próbowałem obydwu sposobów i niestety nie działa :/

• Anonymous's avatar
    Anonymous
    9 years ago

Znalezione obrazy dla zapytania directx error getdeviceremovedreason nfs rivalsto jest coś takiego, tylkoze pobrałem to z internetu, róznica jest tylko taka że ja mam gtx770

• Revan2000s's avatar
    Revan2000s
    Hero+
    9 years ago

Myślę, że problem może także powodować zintegrowana karta graficzna. Jeśli taką posiadasz, spróbuj ja zablokować.

Aby to zrobić należy wejść w Panel sterowania/ system/ menadżer urządzeń/ Karty graficzne / prawym przyciskiem myszki " wyłącz "

• Anonymous's avatar
    Anonymous
    9 years ago

Też nic z tego :/

• EA_Kuba's avatar
    EA_Kuba
    Icon for Community Manager rankCommunity Manager
    9 years ago

Hej @vRemiQ

Spróbuj poniższego rozwiązania które znalazłem na naszym angielskim forum.

Kliknij prawym przyciskiem myszy na okładce gry Need For Speed Rivals i wybierz Właściwości.

Następnie przejdź to Zaawansowane opcje uruchamiania i w linijce "Argumenty w wierszu poleceń" wpisz: -RenderDevice.Dx11Enable 0

Upewnij się, że sterowniki do Twojej karty graficznej jak i system są zaktualizowane.

• Anonymous's avatar
    Anonymous
    9 years ago

Wygląda na to, że pomogło, dzeki wszystkim ;D

About NEED FOR SPEED™ Dyskusja o serii

Dołącz do forów społeczności i porozmawiaj o swoich doświadczeniach w legendarnej serii gier wyścigowych Need for Speed™.1,517 PostsLatest Activity: 6 months ago