Forum Discussion

way32's avatar
8 years ago

Need for speed zawiesza się

Mam problem z działaniem gry na Windows 10. Wcześniej działo się to sporadycznie, ale teraz już za każdym razem kilka minut po uruchomieniu gry dostaję komunikat "Program przestał działać" i jedyna opcja to wyłączenie gry. Spotkał się już ktoś z takim problemem?

Gra ściągana przez origin.

5 Replies

• @way32

Witam 

Czy twój komputer spełnia wymagania gry ? próbowałeś może instalować grę ponownie  ? sprawdź czy masz aktualny system i sterowniki do grafiki,jeśli możesz zrób screena tego komunikatu i rozwiń szczegóły błędu,tam powinno być napisane z czym jest problem. 

prześlij nam raport DXDIAG

• way32's avatar
    way32
    8 years ago

Komputer spełnia wymagania. Nie instalowałem gry ponownie, system aktualizuje się automatycznie, a karta miała instalowane sterowniki chyba z 2 miesiące temu. Niestety nie da się rozwinąć komunikatu - screen w załączniku oraz raport dxdiag.

Zauważyłem ostatnio na wszystkich moich komputerach używanie przez Windows prawie 100% dysku do telemetrii i podejrzewam, że to może być przyczyną. Niestety nie znalazłem sposobu na wyłączenie tego.

• MattiuDefo's avatar
    MattiuDefo
    Hero+
    8 years ago

@way32

Zajrzyj  do tego artykułu  jest tam napisane jak wyłączyć telemetrie.I tak jak podejrzewasz,to jest jej wina ponieważ,używa dużo zasobów dysku, dlatego masz 100%.

• way32's avatar
    way32
    8 years ago

Wyłączyłem telemetrię - nie pomogło

Przeinstalowałem grę - nie pomogło

Czy jest jakieś inne miejsce (poza kontaktem telefonicznym) żeby ktoś z EA pomógł?

• MattiuDefo's avatar
    MattiuDefo
    Hero+
    8 years ago

@way32

Rozu­miem, podam Tobie jesz­cze kilka roz­wią­zań, zaj­rzyj do tego arty­kułuporad­nik, wyłącz też wbu­do­wany anty­wi­rus instruk­cja, jeśli nic z tych roz­wią­zań nie pomoże, poni­żej masz instruk­cję jak skon­tak­to­wać się z EA.

1. Wejdź na https://help.ea.com/pl/
    2. Wybierz opcję "Pomóż w grze".
    3. Wybierz produkt, którego dotyczy problem.
    4. Zjedź na sam dół, a następnie wybierz "Skontaktuj się z nami".
    5. Wybierz platformę oraz odpowiedni temat.
    6. Wybierz formę kontaktu (wybór rożni się w zależności od danego kraju)

Polska linia jest otwarta od poniedziałku do piątku w godzinach od 12:00 do 21:00.

About NEED FOR SPEED™ Dyskusja o serii

Dołącz do forów społeczności i porozmawiaj o swoich doświadczeniach w legendarnej serii gier wyścigowych Need for Speed™.1,520 PostsLatest Activity: 23 days ago