Forum Discussion
21 Replies
Witaj
Zajrzyj tutaj- punkty 4 i 2, powinny Ci pomóc. Daj znać jak poszło!
- MaxioPayne7 years agoSeasoned Novice
Witam mam problem z origin od wczoraj nie moge sie zalogować do konta swojego ale jak jakimś cudem dam radę to przechodzi mi w tryb offline a na dodatek jak gram w fife 18 mimo działajcych serwerów EA to nie moge połaczyc sie z footboll club i nici z zakupów piłek itp co sie wogle dzieje z tym originem wiecznie problemy sa inne aplikacje jak steam i uplay dzialaja prawidłowo a internet mam ok jednym słowem POMOCY!!!!
- EA_Odix7 years ago
EA Staff (Retired)
@MaxioPayne @andrzejoooo @SylwesterSpalony
Informacja
Mamy zgłoszenia z całego kraju, gdzie osoby korzystające głównie z dostawcy Orange (lub pod-dostawcy), mają problemy z połączeniem do naszych usług: Origin, Fifa FUT itp.
Nasze usługi działają prawidłowo, dlatego w razie czego prosimy o kontakt z Waszym dostawcą.
Również nie mogę się od wczoraj zalogować, i potwierdzam, że po przełączeniu z internetu stacjonarnego od Orange, na internet mobilny (z Play) problem ustąpił. Nie będę jednak wydawać pieniędzy na zakup olbrzymiej ilości gigabajtów transferu. Czara goryczy zaczyna się powoli przelewać... w pierwszej kolejności to WASI UŻYTKOWNICY nie mogą korzystać z produktów, za które WAM zapłacili ciężkie pieniądze, więc to EA powinno zająć się zdiagnozowaniem problemu, poinformowaniem społeczności jakie jest jego źródło, a następnie zrobić wszystko co się da, by problem rozwiązać. Dlaczego kiedy na którejś platformie coś nie działa, to najczęściej jest to Origin? Dziwne, prawda? Steam, Uplay, BNet, GoG, każda jedna strona w internecie, i każda możliwa aplikacja z internetem się łącząca działa, niemniej EA zrzuca odpowiedzialność na dostawcę internetu. Kuriozum. I podkreślę, żeby było jasne - tu nie chodzi o winę (bo jakie numery robi Orange wszyscy wiemy), tylko o odpowiedzialność firmy, która powinna dbać o użytkowników, którzy za dostarczane usługi płacą.
Taka ciekawostka - od około roku użytkownicy Orange nie mogą normalnie grać w Fallout 4 oraz Skyrim LE, ponieważ w chwili gdy gra łączy się z wbudowanym weń sklepem, następuje błąd połączenia, i gra zwyczajnie wywala na pulpit. Bethesda w swoim stylu nic z tym nie zrobiła, i teraz rodzi się pytanie - czy EA będzie chciało podążyć tą samą drogą?
Nie chcę nikogo obrażać, jestem zwyczajnie sfrustrowany tym co się dzieje. Nie po to człowiek płaci horrendalne kwoty (witajcie paczki w FUT), by potem minimum dwa razy w roku mieć poważne problemy z dostępem do produktów, za które zapłacił.
- Anonymous7 years agochyba sobie żartujecie, orange to core w Polsce wszystko się w końcu laczy z orange a na pewno 75 ruchu. Takiego podejścia to ja nie zamierzam tolerować, waszym obowiązkiem jest porozumienie z operatorami bo to wy kradniecie pieniądze wasza usługa nie działa, a to co ja mam jako operatora to trzecio albo i dalej rzedną. Pisze do centrali formy w celu pogonienia was do roboty polaczki
- Anonymous7 years ago
Faktycznie to brak szacunku do Klienta. Upływa druga doba i problem nadal nie jest rozwiązany. Jaki ma w tym interes Orange żeby w taki kuriozalny sposób pracować na Swoją opinię???? Panowie z EA powinniście stanąć na uszach żeby to rozwiązać bo wy jako firma i klient biznesowy zapewne w Swoim ruchu Internetowym macie usługi ORANGE i Wasze czasy usuwania awarii są dużo krótsze niż zwykłego Kowalskiego. Zrzucanie na Klienta kontaktu z ORANGE jeżeli Wasza usługa nie działa wydaje się nieco kuriozalne i świadczy niestety o braku szacunku.
Witam
Od wczoraj , nic nie robilem i nie moge wejść na oroigin, na telefonie normalnie mi sie loguje, przez wifi już nie, wyskakują rózne komunikaty, logowanie niedostepne w tej chwili...
Robiłem reinstal oroigin i nic, ale w sumie na stronie internetowej nawet nie moge się zalogować na PC a na telefonie z właczonymi danymi komórkowymi tak Proszę pomocy!!!Witajcie
@margoc123 O jakim braku szacunku mówisz? Ja nie mam problemów z połączeniem bo mam światłowód niezależny i nie połączony z żadną firmą na rynku typu orange play itp.
Od wielu lat internety od UPC, Orange mają problemy sam miałem internet od UPC potem neostradę i okazało się to badziewiem z poprawnym działaniem jak nie zmiany IPv6 na IPv4 czy inne, więc to operator ponosi odpowiedzialność za swoje działania nie EA. To tylko dostawca gier a nie ludzie którzy dostarczają internet.
I tu się z tobą nie zgodzę że EA czy Steam ma mieć kontakt z dostawcą internetu. @CubicDemollMoże czas zmienić internet na coś niszowego (lokalni dostawcy internetu) którzy działają znacznie lepiej i szybciej.
Tutaj macie skalę problemów - awarii Orange: http://downdetector.pl/status/orange
i skalę problemu na cały kraj http://downdetector.pl/status/orange/mapa/
Witaj
Zapoznaj się proszę z poniższymi artykułami i spróbuj zastosować się do opisanych tam rozwiązań dla PC:
ROZWIĄZYWANIE PROBLEMÓW Z ŁĄCZNOŚCIĄ
ZAAWANSOWANE ROZWIĄZYWANIE PROBLEMÓW Z POŁĄCZENIEM
Spróbuj poniższego rozwiązania:
1. Zmień ustawienia LAN:
SpoilerOtwórz Panel Sterowania:
Kliknij przycisk Opcje Internetowe.
Kliknij kartę Połączenia, a następnie kliknij przycisk Ustawienia sieci LAN.
Odznacz pole wyboru Użyj serwera proxy dla sieci LAN.
Zaznacz pole Automatycznie wykryj ustawienia.
Zrestartuj komputer.2. Przywrócić domyślny plik Hosts
3. Wyczyść pliki cache4. Wyczyść pamięć podręczną programu Origin
SpoilerJAK WYCZYŚCIĆ PAMIĘĆ PODRĘCZNĄ ORIGIN:
Podczas użytkowania programu Origin, możesz napotkać problemy związane z wyświetlaniem biblioteki gier, logowaniem bądź połączeniem. W takim przypadku rozwiązaniem najczęściej okazuje się być wyczyszczenie pamięci podręcznej programu. Po ponownym uruchomieniu program sam pobierze sobie aktualizację, bądź brakujące pliki, w ten sposób zastąpisz uszkodzone pliki, nowymi.
1. Po pierwsze musisz wylogować się z programu Origin oraz zakończyć wszystkie procesy związane z programem.
*(Zdarza się, że nawet po wyłączeniu programu poprzez pasek startu w tle uruchomione są procesy związane z programem. Najlepiej upewnić się czy nie są uruchomione żadne procesy poprzez uruchomienie Menedżera zadań)
2. Następnie trzymając przycisk Windows (pomiędzy przyciskiem Ctrl i Alt po lewej stronie klawiatury), naciśnij literę "R". Otworzy się okienko "Uruchamianie"
3. Wpisz w okienku %ProgramData% (razem ze znakiem %) i naciśnij Enter
4. W liście folderów znajdź i otwórz folder Origin
5. Usuń wszystkie pliki z tego folderu POZA 'LocalContent' (ten folder jako jedyny MUSI pozostać w tym folderze)
6. Po usunięciu plików zamknij okienko, po czym ponownie użyj kombinacji Windows+R
7. Tym razem wpisz %AppData%, po czym naciśnij Enter
8. Usuń folder Origin. Znajdujesz się w folderze Roaming, który jest podfolderem AppData.
9. Kliknij na słowo "AppData" (na szczycie folderu)
10. Otwórz folder Local
11. Z folderu Local usuń folder Origin
12. Uruchom ponownie komputer i ponownie zaloguj się do programu Origin.
Na naszej stronie pomocy znajdziesz podobną instrukcję:
https://help.ea.com/pl/help/origin/origin/origin-my-games-list-is-blank/
- Anonymous7 years ago
Mam problem z Origin, niemogę włączyć trybu onlinie działa tylko w ofline wcześniej niebyło tego problemu.
About Origin Mac
Recent Discussions
- 33 minutes ago
- 21 days ago
- 31 days ago
zmienić nick
Solved2 months ago