Forum Discussion
@Roawwwwwr_ Hej!
Błąd, który zamieściłeś - DGXI_Error_Device_Hung - sprowadza się do błędu sterownika lub wystąpienia nie oczekiwanego wyjątku, gdzie karta graficzna wraz ze sterownikiem nie może przetworzyć żądania od aplikacji. Przydatne kroki na tego typu dolegliwość, znajdziesz jeszcze poniżej:
USZKODZONE PLIKI ZAPISU/USTAWIEŃ - wyłącz zapisy w chmurze (Origin > Ustawienia aplikacji > Instalacje i zapisane stany gry > Zapisane stany gry WYŁĄCZ) następnie zmień nazwę folderu Titanfall2 na np. Titanfall2 kopia, katalog ten znajduje się w bibliotece Dokumenty(%USERPROFILE%\Dokumenty\Respawn\Titanfall2\lub %USERPROFILE%\Moje dokumenty\Respawn\Titanfall2\) > Po czym uruchom grę bez zmieniania ustawień!
Uwaga: zapisy kampanii mogą zostać utracone.
ANTYWIRUS/FIREWALL - Dla celów testowychspróbuj wyłączyć chwilowo oprogramowanie antywirusowe (ochronę w czasie rzeczywistym) - aby wykluczyć iż AV blokuje uruchomienie gry- opcjonalnie można dodać do wyjątków antywirusa folder Origin C:\Pliki Programów (x86)\Origin oraz folder instalacji gry (domyślnie) Origin Games C:\Pliki Programów (x86)\Origin Games
INFO: Mieliśmy niestety zgłoszenia, że antywirus AVG/Avast czy Mcaffe mogą powodować właśnie taki stan rzeczy
INSTALACJA SAMEGO STEROWNIKA GRAFIKI:
Po tych zabiegach spróbuj pobrać i zainstalować NA CZYSTO sterownik AMD.
Jeśli opisany problem nadal będzie występować, prześlij nam proszę raport DXDIAG do Twojej odpowiedzi. Powodzenia! 🤞
Niestety, nic nie pomaga.
Błąd z DGXI wyskakuje jedynie, gdy gram w pełnym ekranie. W wersji okienkowej grę najzwyczajniej wiesza, bez podania żadnego powodu.
- EA_Odix8 years ago
EA Staff (Retired)
@Roawwwwwr_ Hej!
Po sprawdzeniu raportu DxDiag raz jeszcze prosiłbym abyś zostawił tylko i wyłącznie podłączony jeden monitor PL2209HD w rozdzielczości 1920x1080. Następnie sprawdź proszę najnowsze sterowniki pod Twoją kartę, gdyż jest nowsze wydanie z dnia 7/27/2017 (wersja u Ciebie 2017-04-24), polecam raz jeszcze zainstalować sam sterownik grafiki bez zbędnego oprogramowania AMD.
Dodatkowo odłącz jakiekolwiek urządzenia od komputera jak np. pad od Xboxa itp. zostawiając tylko podłączoną mysz i klawiaturę.
Jeśli korzystasz z Windows 10 Creators Update, wyłącz:
Oraz zaznacz aby wyłączyć Pełnoekranową Optymalizację dla aplikacji Titanfall2.exe w lokalizacji katalogu gry C:\Program Files (x86)\Origin Games\Titanfall2
Z katalogu samej gry C:\.......Origin Games\Titanfall2\__Installer zainstaluj/napraw raz jeszcze pakiet directx (DXSETUP.exe) oraz pakiet vc++ z folderów vc 2010sp1 oraz vc 2012Update4
Sprawdź również stronę producenta płyty głównej czy nie ma jakiś nowszych sterowników typu AUDIO, LAN itp. pod Twoją płytę główną.
Daj znać czy jest jakiś postęp. 🤞
PS. Mam nadzieję, że nie korzystasz z tak zwanego trainera do Titanfall 2, gdyż mieliśmy parę zgłoszeń gdzie ta aplikacja powodowała problem.
- 8 years ago
Niestety, wciąż nic, kompletnie nie rozumiem, czemu?
Przypuszczałem, że może wysoka aktywność karty przez dłuższy czas może mieć coś z tym wspólnego, ale odpaliłem benchmarki i śmigało bez zgrzytów przez kilka godzin.
Żadnych trainerów czy innych cheatów nie używam, nie chciałbym stracić niezłej gry, nawet jeśli mogę grać w nią tylko 10 minut.
Odpaliłem wczoraj Overwatch i Deus Ex: Mankind Divided, żadnych błędów nie napotkałem. Przypomniało mi to, że kiedyś siłowałem się z podobnym problemem właśnie przy Deus Ex, ale zmiana z DirectX12 na DirectX11 pomogła. Czy możliwe jest to w Titanfall2?
--Jakub.
- EA_Odix8 years ago
EA Staff (Retired)
@Roawwwwwr_ Hej!
Mam dla Ciebie dobrą wiadomość, studio bada ten problem wraz z AMD, który właśnie dotyczy w szczególności użytkowników kart z serii R9 xxx. Na głównym forum koledzy proszą o zamieszczanie informacji o sprzęcie na którym błąd występuje według tam obecnego szablonu.
Z dodatkowych rzeczy, które zostały zaproponowane celem sprawdzenia, znajdziesz jeszcze poniżej:
- Spróbuj najpierw niedawno opublikowanych sterowników od AMD 17.7.2 wykonując czystą instalację (sam sterownik bez oprogramowania Radeon Live, Raptr Gaming itp.)
- Zaktualizuj sterowniki od karty dźwiękowej (Realtek) oraz sieciowej (LAN) ze strony producenta płyty głównej
- W opcjach dźwięku urządzenia wyjścia (obok zegara ikona głośności) ustaw w opcjach Zaawansowanych => jakość dźwięku na 16 bit, 44100 Hz (CD Quality)
- Odinstaluj wspomniane aplikację AMD jak Raptr/Gaming
- W opcjach gry - ustaw według wytycznych poniżej:
- Gra Titanfall 2 była tworzona wyłącznie pod Directx 11, więc spróbuj wymusić i tak jego użycie, poprzez wpisanie "-dxlevel110" we właściwości uruchamiania gry:
Powodzenia raz jeszcze! 🤞
PS. Jeśli pojawi się jakiś progres daj znać w tym wątku! Dzięki!
- Spróbuj najpierw niedawno opublikowanych sterowników od AMD 17.7.2 wykonując czystą instalację (sam sterownik bez oprogramowania Radeon Live, Raptr Gaming itp.)
About Inne gry EA
Recent Discussions
Overturn
Solved3 months ago