Forum Discussion
Spróbuj dodatkowo dodać do konta darmową grę Apex Legends. Wstrzymaj pobieranie po kilku minutach i sprawdź czy możesz odpalić Titanfall 2.
Niestety dalej nic.
Instalacja Apex Legends i pauza w trakcie - niestety instalację i pauzę zrobiłem z EA app a chyba nie o to chodziło.
Tak czy inaczej nie zadziałało uruchomienie w trakcie pauzy Titanfall 2.
Teraz Apex jest w posiadanych i nawet jak zainstalowałem go ze Steam to działa poprawnie.
Aby jeszcze raz przejść zalecaną procedurę "kupiłem" i zapauzowałem przy pobieraniu darmowe The Sims 4 ze Steam.
Ttanfall 2 dalej nie działa. Dokończyłem pobieranie Simsów i one tak samo nie działają jak Titanfall.
Czyli kupione bezpośrednio z EA app działa (Apex Legends) a ze Steam jest jakaś blokada i pewnie żadna następna też nie pójdzie , nawet płatna.
Wyinstalowałem też EA apps i zrestartowałem komputer.
Przy próbie uruchomienia Titanfall 2 Steam zainstalował EA app i zalogował się ale dalej Titanfall i Simsy też nie działają.
Jedną z opcji jakie widzę jako wyjście awaryjne to oddanie tej gry ze zwrotem pięniędzy przez Steam i kupienie bezpośrednio przez EA app.
Ale to będzie też poddanie się - no i co na przyszłość ? Wolałbym mieć wszystko pod Steamem.
Zrobiłem jeszcze taki test z Simsami , że "kupiłem" ją także przez EA app - i tak darmowa.
Pojawiła się w zainstalowanych, choć w trakcie instalacji nie instalowała się tylko łyknęła zainstalowaną już wersję ze Steam.
Niestety nie da się grać bo nieaktywny jest przycisk grania, ani też nie można pobrać bo już zainstalowana.
Na takiej wersji próbowałem ją uruchomić ze Steam i komunikat jest dalej taki sam jak przy Titanfall.
Oczywiście po odinstalowaniu gry ze Steam natychmiast stał się aktywny klawisz "pobierz" i gra pobrała się przez EA app i działa.
Mam Windows 11 ale to chyba nie o to chodzi.
Co ciekawe na tym samym koncie Steam (nie mam innego) jakiś czas temu kupowałem płatne gry EA np. Battlefield 1,4,5, i one działają !
W międzyczasie nie zmieniałem nic oprócz update do Windows 11.
About Inne gry EA
Recent Discussions
Overturn
Solved3 months ago