Pierwsza informacja jaka się wyświetla po wejściu na wskazany link:
"
Answers HQ
Odwiedź centrum odpowiedzi, aby przez 24 godziny na dobę móc uzyskać pomoc od naszej społeczności."
Idac dalej do formularza kontaktowego widzę ponownie:
ZALECANY SPOSÓB POMOCY
Answers HQ
Odwiedź centrum odpowiedzi, aby przez 24 godziny na dobę móc uzyskać pomoc od naszej społeczności.
Zajrzyj do Answers HQ
Wiec tak też zrobiłem trafiając tutaj.
Steam i GOG nie ma problemów z komponentami na których polegają ich produkty - jeśli gra Steam wymaga "Microsoft Visual C++ Redistributable 20XX" - biblioteki na kórych polega produkt są instalowane razem z produktem.
Gra z GoG'a potrzebuje DOSboxa, aby się uruchomić ? Jest instalowany DoSBox od razu z wygodną konfiguracją zapewniającą działanie produktu.
Tak więc - gdzie znajdę kompletną listę zależności waszego produktu, skoro sami ich nie dostarczacie ?
Co prawda jestem nadal poważnie zdenerwowany zaistniałą sytuacją, ale uważam ,że każdy zasługuje na drugą szanse (do trzech razy sztuka).
To jest na razie pierwsze (co prawda na 1 , ale to inna kwestia) złe doświadczenie i mogę się pogodzić ze stratą tych pieniędzy przeznaczonych na grę.
Do tej pory:
Wyłączyłem Game bar i powiązane funkcje Systemu WIndows 10,
Wyłączyłem "Optymalizacje pełnoekranowe" w trybie zgodności dla wszystkich plików wykonywalnych znajdujących się w ..\Program Files (x86)\Origin Games\Titanfall2
Próbowałem czyszczenia Cache z \Users\USER\AppData\Local\Origin oraz \Users\USER\AppData\Roaming\Origin
Próbowałem opcji "naprawienia gry" z funkcji klienta Origin.
Po wszystkich opisanych powyżej zabiegach gra uruchomiła się do Głównego Menu i Intro. Po Intro i ekranie wczytywania (do momentu informacji, aby nacisnąć spację) pozostaje czarny, nieresponsywny ekran, który można zamknąć tylko poprzez użycie Alt+F4.
W trakcie tego stanu nadal pozostało 3 GB wolnej pamięci RAM (dlatego wątpię , aby był to problem związany z brakiem dostępnej pamięci operacyjnej).
Dalej opisane zabiegi nie zmieniły nic od tego stanu:
Włączenie i zwiększenie ilości pamięci podręcznej systemu operacyjnego (pagefile) (coś czego chciałbym unikać na SSD).
Oprogramowanie antywirusowe nie ingeruje w żaden sposób w działanie gry (zweryfikowane).
Integralność plików systemowych oraz bibliotek dostarczonych i podpisanych przez Microsoft zweryfikowana.
Sterownik od Nvidii zaktualizowany do najnowszej wersji.
Czy posiadacie jakiś Crash Reporter lub inne narządzie diagnostyczne, który pomogłoby w zidentyfikowaniu problemu (poza DxDiag, którego output już został załączony w otwierającym poście)?