Forum Discussion

Anonymous's avatar
Anonymous
8 years ago
Solved

Titanfall 2 niechce sie uruchomic

titanfall 2 niechce sie uruchomic

Witam  wczoraj  zakupilem w promocji  titanfall 2  przez orgin  ,niby  wszytko ok  sciagneło  sie  zainstalowało  ale  gra  wogóle  niechce  sie  uruchomic   i niewiem  w czym  tkwi  problem .

jesli   ktos mial  podobny problem   to prosze o pomoc

• EA_Odix's avatar
    EA_Odix
    6 years ago

@cisekk25 Witaj!

Wybacz za zwłokę z odpowiedzią. Na początek sprawdź obejście z resetem ustawień samej gry i wyklucz antywirus/firewall, które mogą blokować start gry:

USZKODZONE PLIKI ZAPISU/USTAWIEŃ  wyłącz zapisy w chmurze (Origin > Ustawienia aplikacji > Instalacje i zapisane stany gry > Zapisane stany gry WYŁĄCZ) następnie zmień nazwę folderu Titanfall2 na np. Titanfall2 kopia, katalog ten znajduje się w bibliotece Dokumenty(%USERPROFILE%\Dokumenty\Respawn\Titanfall2\lub %USERPROFILE%\Moje dokumenty\Respawn\Titanfall2\) >  Po czym uruchom grę bez zmieniania ustawień!

Uwaga: zapisy kampanii mogą zostać utracone.

ANTYWIRUS/FIREWALL- Dla celów testowych spróbuj wyłączyć chwilowo oprogramowanie antywirusowe (ochronę w czasie rzeczywistym) -   aby wykluczyć iż AV blokuje uruchomienie gry- opcjonalnie można dodać do wyjątków antywirusa folder OriginC:\Pliki Programów (x86)\Origin oraz folder instalacji gry (domyślnie)Origin Games C:\Pliki Programów (x86)\Origin Games

INFO: Mieliśmy niestety zgłoszenia, że antywirus AVG/Avast czy Mcaffe mogą powodować właśnie taki stan rzeczy

Jeśli opisany problem nadal będzie występować, prześlij nam proszę raport DXDIAG do Twojej odpowiedzi. Powodzenia! 🤞

5 Replies

• EA_Kuba's avatar
    EA_Kuba
    Icon for Community Manager rankCommunity Manager
    8 years ago

Hej @IIChrisIIFTBIIPL

Po pierwsze upewnij się, że Twój komputer spełnia minimalne wymagania co do uruchomienia gry. Możesz to sprawdzić za pomocą tej strony, natomiast wymagania gry znajdziesz tu. 

Możesz również przesłać nam plik DxDiag, zawiera on podstawowe informację na temat Twojego sprzętu i pomoże znaleźć przyczynę problemu 🙂 

• Anonymous's avatar
    Anonymous
    8 years ago

Dziekuje  za  odpowiedz 🙂

weszlem   do  DxDIAG   i niema  tego   run  64  bit    a  co  dziwne   bo  w informacji  systemie  pisze  ze mam widnows pro  64 bitowy (10.0 kompilacja  10240)

• EA_Odix's avatar
    EA_Odix
    Icon for EA Staff (Retired) rankEA Staff (Retired)
    8 years ago

@IIChrisekII Hej!

Wystarczy jak nam również wyślesz DxDiag w wersji jaką posiadasz na swoim komputerze 😉  Czekamy na Twoją odpowiedź z raportem. Pozdrawiam 🤓

• mam podobny problem gra w ogóle sie nie otwiera lecz mogę ją normalnie wyłączyć z menedżera zadań co mam zrobić ?

• EA_Odix's avatar
    EA_Odix
    Icon for EA Staff (Retired) rankEA Staff (Retired)
    6 years ago

@cisekk25 Witaj!

Wybacz za zwłokę z odpowiedzią. Na początek sprawdź obejście z resetem ustawień samej gry i wyklucz antywirus/firewall, które mogą blokować start gry:

USZKODZONE PLIKI ZAPISU/USTAWIEŃ  wyłącz zapisy w chmurze (Origin > Ustawienia aplikacji > Instalacje i zapisane stany gry > Zapisane stany gry WYŁĄCZ) następnie zmień nazwę folderu Titanfall2 na np. Titanfall2 kopia, katalog ten znajduje się w bibliotece Dokumenty(%USERPROFILE%\Dokumenty\Respawn\Titanfall2\lub %USERPROFILE%\Moje dokumenty\Respawn\Titanfall2\) >  Po czym uruchom grę bez zmieniania ustawień!

Uwaga: zapisy kampanii mogą zostać utracone.

ANTYWIRUS/FIREWALL- Dla celów testowych spróbuj wyłączyć chwilowo oprogramowanie antywirusowe (ochronę w czasie rzeczywistym) -   aby wykluczyć iż AV blokuje uruchomienie gry- opcjonalnie można dodać do wyjątków antywirusa folder OriginC:\Pliki Programów (x86)\Origin oraz folder instalacji gry (domyślnie)Origin Games C:\Pliki Programów (x86)\Origin Games

INFO: Mieliśmy niestety zgłoszenia, że antywirus AVG/Avast czy Mcaffe mogą powodować właśnie taki stan rzeczy

Jeśli opisany problem nadal będzie występować, prześlij nam proszę raport DXDIAG do Twojej odpowiedzi. Powodzenia! 🤞

About Inne gry EA

Dołącz do innych graczy, świętując klasyczne gry EA. Jesteś wiernym fanem Dungeon Keeper lub Theme Park? Jesteś we właściwym miejscu.158 PostsLatest Activity: 13 hours ago