Forum Discussion

Anonymous's avatar
Anonymous
8 years ago
Approved

Titanfall 2 się nie uruchamia!

Witam wszystkich. Ostatnio kupiłem grę Titanfall 2. Kiedy po jej pobraniu próbowałem ją uruchomić, to po naciśnięciu przycisku "Graj" aplikacja Origin się zminimalizowała, komputer chwilę popracował, a potem... no właśnie nic. Gra się nie pojawia. Jednak po sprawdzeniu w menadżerze zadań okazuje się, że proces Titanfall 2 działa, ale aplikacja nie. Proszę o pomoc i  z góry dziękuję

2 Replies

• @KeyKe0

Witam

Czy komputer spełnia wymagania ? system aktualny i sterowniki do grafiki ?

prześlij  plik DxDiag

Spróbuj poniższych kroków 

USZKODZONE PLIKI ZAPISU/USTAWIEŃ  wyłącz zapisy w chmurze (Origin > Ustawienia aplikacji > Instalacje i zapisane stany gry > Zapisane stany gry WYŁĄCZ) następnie zmień nazwę folderu Titanfall2 na np. Titanfall2 kopia, katalog ten znajduje się w bibliotece Dokumenty(%USERPROFILE%\Dokumenty\Respawn\Titanfall2\lub %USERPROFILE%\Moje dokumenty\Respawn\Titanfall2\) >  Po czym uruchom grę bez zmieniania ustawień!

Uwaga: zapisy gry kampanii mogą zostać utracone.

ANTYWIRUS/FIREWALL - Dla celów testowych spróbuj wyłączyć chwilowo oprogramowanie antywirusowe (ochronę w czasie rzeczywistym) -   aby wykluczyć iż AV blokuje uruchomienie gry- opcjonalnie można dodać do wyjątków antywirusa folder Origin C:\Pliki Programów (x86)\Origin oraz folder instalacji gry (domyślnie) Origin Games C:\Pliki Programów (x86)\Origin Games

INFO: Mieliśmy niestety zgłoszenia, że antywirus AVG/Avast czy Mcaffe mogą powodować właśnie taki stan rzeczy

• Anonymous's avatar
    Anonymous
    7 years ago
    Approved
    Aby rozwiązać powyższy problem należy zmniejszyć rozdzielczośćm monitora do wartości 1024x768 lub 800x600.Gra powinna się włączyć bez najmniejszego problemu w jednej z powyższych rozdzielczości.

Przy pierwszym włączeniu nie będzie możliwości zmiany rozdzielczości w ustawieniach gry, dlatego należy grę wyłączyć.

W kolejnym kroku należy zwiększyć rozdzielczość monitora do wartości domyślnej np. FULL HD i ponownie uruchomić grę. Gra uruchomi się w poprzedniej rozdzielczości tj 1024x768 lub 800x600. Teraz wystarczy w ustawieniach gry zwiększyć rozdzielczość do wartości domyślnej ustawionej dla monitora

Nie jestem pracownikiem EA, pomagam jako gracz