Forum Discussion

Anonymous's avatar
Anonymous
8 years ago

Titanfall 2 się nie uruchamia!

Witam wszystkich. Ostatnio kupiłem grę Titanfall 2. Kiedy po jej pobraniu próbowałem ją uruchomić, to po naciśnięciu przycisku "Graj" aplikacja Origin się zminimalizowała, komputer chwilę popracował, a potem... no właśnie nic. Gra się nie pojawia. Jednak po sprawdzeniu w menadżerze zadań okazuje się, że proces Titanfall 2 działa, ale aplikacja nie. Proszę o pomoc i  z góry dziękuję

2 Replies

• @KeyKe0

Witam

Czy komputer spełnia wymagania ? system aktualny i sterowniki do grafiki ?

prześlij  plik DxDiag

Spróbuj poniższych kroków 

USZKODZONE PLIKI ZAPISU/USTAWIEŃ  wyłącz zapisy w chmurze (Origin > Ustawienia aplikacji > Instalacje i zapisane stany gry > Zapisane stany gry WYŁĄCZ) następnie zmień nazwę folderu Titanfall2 na np. Titanfall2 kopia, katalog ten znajduje się w bibliotece Dokumenty(%USERPROFILE%\Dokumenty\Respawn\Titanfall2\lub %USERPROFILE%\Moje dokumenty\Respawn\Titanfall2\) >  Po czym uruchom grę bez zmieniania ustawień!

Uwaga: zapisy gry kampanii mogą zostać utracone.

ANTYWIRUS/FIREWALL - Dla celów testowych spróbuj wyłączyć chwilowo oprogramowanie antywirusowe (ochronę w czasie rzeczywistym) -   aby wykluczyć iż AV blokuje uruchomienie gry- opcjonalnie można dodać do wyjątków antywirusa folder Origin C:\Pliki Programów (x86)\Origin oraz folder instalacji gry (domyślnie) Origin Games C:\Pliki Programów (x86)\Origin Games

INFO: Mieliśmy niestety zgłoszenia, że antywirus AVG/Avast czy Mcaffe mogą powodować właśnie taki stan rzeczy

• Anonymous's avatar
    Anonymous
    7 years ago
    Aby rozwiązać powyższy problem należy zmniejszyć rozdzielczośćm monitora do wartości 1024x768 lub 800x600.Gra powinna się włączyć bez najmniejszego problemu w jednej z powyższych rozdzielczości.

Przy pierwszym włączeniu nie będzie możliwości zmiany rozdzielczości w ustawieniach gry, dlatego należy grę wyłączyć.

W kolejnym kroku należy zwiększyć rozdzielczość monitora do wartości domyślnej np. FULL HD i ponownie uruchomić grę. Gra uruchomi się w poprzedniej rozdzielczości tj 1024x768 lub 800x600. Teraz wystarczy w ustawieniach gry zwiększyć rozdzielczość do wartości domyślnej ustawionej dla monitora

Nie jestem pracownikiem EA, pomagam jako gracz

About Inne gry EA

Dołącz do innych graczy, świętując klasyczne gry EA. Jesteś wiernym fanem Dungeon Keeper lub Theme Park? Jesteś we właściwym miejscu.199 PostsLatest Activity: 3 days ago