Forum Discussion

Draygo90's avatar
4 years ago
Solved

Titanfall 2 wyłącza się

Witam

Titafall 2 działał mi prawidłowo przez kilka dni, nie było żadnych problemów.  Jednak od pewnego momentu po wybraniu kampani singlowej gra się wyłącza podczas ekranu ładowania. W procesach także znika.  Multiplayer mimo to uruchamia się normalnie.  Jedyną zmianą jaką zrobiłem na komputerze zanim gra przestała się uruchamiać, to zaznaczenie  w ''Panel sterowania\Programy\Programy\Włącz lub wyłącz funkcje systemu widnows'' opcji ''Obsługa udostępniania plików SMB 1.0/CIFS'' (bez zaznaczenia tej opcji mój komputer nie widzi mojego dysku sieciowego) jednak po odznaczeniu spowrotem tej opcji gra tez się nie uruchamia, więc zakładam, że to raczej nie jest przyczyną. Kolejnym krokiem była ponowna instalacja gry, aktualizacja sterowników, potem przywracanie systemu do punktu w którym gra się jeszcze uruchamiała, instalacja nowych sterowników i  jeszcze ponowna, tym razem z zaznaczenie opcji czystej instalacji. Po żadnych z tych kroków gra się nie uruchamiała i już brak mi pomysłów. Proszę o pomoc, w załączniku DxDiag.

• Hej @Draygo90 

Dzięki za Twoje dokładne opisanie problemu i przesłanie pliku diagnostycznego. 

Sprawdź proszę czy problem nie jest związany z uszkodzonym plikiem zapisy gry pojedynczego gracza. Domyślnie pliki te znajdziesz w folderze:

%USERPROFILE% \ Documents \Respawn\Titanfall2\profile\savegames\

"Wyciągnij" pliki z tego folderu poprzez wytnij i wklej je do innej lokalizacji na komputerze. 

Widzę również na Twoim komputerze błędy związane z biblioteką kernelbase.dll. Z racji tego, że jest to jedna z głównych bibliotek na Twoim komputerze sugerowałbym, abyś sprawdził spójność systemu: 

@Narayen  napisał/a:
    (...)

Naprawa systemu - Otwórz wiersz poleceń z uprawnieniami administratora (wystarczy kliknąć PPM na przycisk start i wybrać Wiersz Poleceń (administrator)) i wpisz:

Dism /Online /Cleanup-image /Restorehealth

Po zakończeniu pracy narzędzia Dism trzeba wpisać kolejne:

sfc /scannow

Narzędzie Sfc podejmie próbę naprawy systemu i po skończeniu uruchom system ponownie.

5 Replies

• EA_Kuba's avatar
    EA_Kuba
    Icon for Community Manager rankCommunity Manager
    4 years ago

Hej @Draygo90 

Dzięki za Twoje dokładne opisanie problemu i przesłanie pliku diagnostycznego. 

Sprawdź proszę czy problem nie jest związany z uszkodzonym plikiem zapisy gry pojedynczego gracza. Domyślnie pliki te znajdziesz w folderze:

%USERPROFILE% \ Documents \Respawn\Titanfall2\profile\savegames\

"Wyciągnij" pliki z tego folderu poprzez wytnij i wklej je do innej lokalizacji na komputerze. 

Widzę również na Twoim komputerze błędy związane z biblioteką kernelbase.dll. Z racji tego, że jest to jedna z głównych bibliotek na Twoim komputerze sugerowałbym, abyś sprawdził spójność systemu: 

@Narayen  napisał/a:
    (...)

Naprawa systemu - Otwórz wiersz poleceń z uprawnieniami administratora (wystarczy kliknąć PPM na przycisk start i wybrać Wiersz Poleceń (administrator)) i wpisz:

Dism /Online /Cleanup-image /Restorehealth

Po zakończeniu pracy narzędzia Dism trzeba wpisać kolejne:

sfc /scannow

Narzędzie Sfc podejmie próbę naprawy systemu i po skończeniu uruchom system ponownie.

• EA_Kuba's avatar
    EA_Kuba
    Icon for Community Manager rankCommunity Manager
    3 years ago

Hej @Ali2006AK 

Przy "wyciąganiu" plików możesz je przenieść np. na pulpit. 

About Inne gry EA

Dołącz do innych graczy, świętując klasyczne gry EA. Jesteś wiernym fanem Dungeon Keeper lub Theme Park? Jesteś we właściwym miejscu.158 PostsLatest Activity: 20 hours ago