@MrAndyInator WItam na naszym forum! Miło, że wpadłeś!
Jeśli problem nadal występuje zobaczmy co możemy razem zdziałać!
Z opisu wygląda, że laptop spokojnie poradzi sobie z wymaganiami gry więc coś musi lokalnie blokować uruchomienie.
Na początek spróbuj kroki, które przedstawiłem w innym wątku, szczególnie sterowniki jako iż NVIDIA opublikowała właśnie najnowszą wersję na ich stronie!
- STEROWNIKI - Spróbuj pobrać najnowsze sterowniki do swojej karty graficznej - INSTRUKCJA - STEROWNIKI
- ANTYWIRUS/FIREWALL - Dla celów testowych spróbuj wyłączyć chwilowo oprogramowanie antywirusowe (ochronę w czasie rzeczywistym) - aby wykluczyć iż AV blokuje uruchomienie gry- opcjonalnie można dodać do wyjątków antywirusa folder Origin C:\Pliki Programów (x86)\Origin oraz folder instalacji gry (domyślnie) Origin Games C:\Pliki Programów (x86)\Origin Games
- CZYSTY ROZRUCH - dodatkowo częstym problemem są inne aplikację działające w tle instalowane fabrycznie (najczęściej laptopy), które również mogą blokować uruchomienie - INSTRUKCJA - CZYSTY ROZRUCH
- USZKODZONE PLIKI ZAPISU/USTAWIEŃ - w rzadkich przypadkach pliki zapisu/ustawień mogły ulec uszkodzeniu dlatego celem wykluczenia prosimy o wyłączenie zapisów w chmurze (Origin > Ustawienia aplikacji > Instalacje i zapisane stany gry > Zapisane stany gry WYŁĄCZ) następnie proszę o zmianę nazwy folderu Plants vs Zombies GW2 na np. Plants vs Zombies GW2 kopia znajduje się on w bibliotece Dokumenty (%USERPROFILE%\Dokumenty lub %USERPROFILE%\Moje dokumenty)
Spowoduje to przy następnym uruchomieniu stworzenie nowego folderu ustawień/zapisu.
Przydatne kroki znajdziesz również na naszej stronie pomocy o JAK ROZWIĄZYWAĆ PROBLEMY Z URUCHAMIANIEM, AWARIAMI I ZAWIESZANIEM GIER
Jakby wszystko by zawiodło podeślij nam proszę raporty DXDIAG - instruckcja w odpowiedzi na mój wpis ( prawy dolny róg załącz plik)
Życzę powodzenia!
(edit: poprawiono ścieżkę do folderu Dokumenty)