Forum Discussion

DARTHxPLA4ER's avatar
DARTHxPLA4ER
New Rookie
23 days ago
Solved

PvZ 3 Evolved soft launch a Polska

Czy na stan obecny (22.04.2026) istnieje jakakolwiek możliwość bezproblemowej gry w wersję gry przed premierą?

Jedyne co po polsku widziałem to pomoc z gry z wersji testowej a nie soft launch https://help.ea.com/pl/games/plants-vs-zombies/plants-vs-zombies-3/

Bardzo chciałbym już zagrać ale po kliknięciu w link na stronach wyszukiwarek ale zawsze jest informacja o braku dostępu do aplikacji w twoim kraju. Czy są jakieś nowe informacje o premierze gry albo o dodaniu Polski do krajów z dostępem do wczesnego dostępu? Mogę zmienić region sklepu ale to może być niezgodne z zasadami sklepów oraz usług EA a nie chcę tego robić.

Mam nadzieję że ta wersja gry już wyjdzie na cały świat a nie jak to było z poprzednimi wizjami na grę, że grę trzeba było zamknąć i na stronie z wyłączeniem usług była informacja o wyłączeniu gry.

• Hej DARTHxPLA4ER​ 

Dzięki za Twoje pytanie.

Jak zauważyłeś gra PvZ3: Evolved obecnie jest w fazie Early Access, nie mniej zgodnie z informacją zawartą w tym blogu:

The Zombies Are Coming! Plants vs. Zombies 3: Evolved is now in Early Access | EA Forums - 13313021 

As PvZ3 releases in each region, we’ll be putting down roots and keeping access open all the way through to our worldwide launch. For those joining us in Early Access, it is, well, early. So as the months go on we’ll be planting new systems and features, pruning things that aren’t working, and steadily growing the experience with more content and improvements. Like any well-tended garden, the game will continue to evolve over time.

Kolejne regiony będą stopniowo dodawane do gry, by docelowo działać również w Polsce.

Obecnie nie mam konkretnych informacji, kiedy Polska zostanie włączona jako aktywowany region - Jeśli się to zmieni, to dam Ci znać. :)

5g3lljnwdm20​ 

Edytowałem Twój post z racji tego, że naruszał on regulamin forum.

6 Replies

• [edytowane przez EA_Kuba]

a tak na poważnie: niestety nie, softlaunch jest limitowany do stanów, kanady i paru krajów europejskich, polecam zaczekać aż popcap anuluje tę grę lub alternatywnie (jeśli to wgl możliwe) wyda ją w pełnej wersji

• EA_Kuba's avatar
    EA_Kuba
    Icon for Community Manager rankCommunity Manager
    19 days ago

Hej DARTHxPLA4ER​ 

Dzięki za Twoje pytanie.

Jak zauważyłeś gra PvZ3: Evolved obecnie jest w fazie Early Access, nie mniej zgodnie z informacją zawartą w tym blogu:

The Zombies Are Coming! Plants vs. Zombies 3: Evolved is now in Early Access | EA Forums - 13313021 

As PvZ3 releases in each region, we’ll be putting down roots and keeping access open all the way through to our worldwide launch. For those joining us in Early Access, it is, well, early. So as the months go on we’ll be planting new systems and features, pruning things that aren’t working, and steadily growing the experience with more content and improvements. Like any well-tended garden, the game will continue to evolve over time.

Kolejne regiony będą stopniowo dodawane do gry, by docelowo działać również w Polsce.

Obecnie nie mam konkretnych informacji, kiedy Polska zostanie włączona jako aktywowany region - Jeśli się to zmieni, to dam Ci znać. :)

5g3lljnwdm20​ 

Edytowałem Twój post z racji tego, że naruszał on regulamin forum.

• DARTHxPLA4ER's avatar
    DARTHxPLA4ER
    New Rookie
    18 days ago

Dziękuję bardzo za odpowiedź. Ciężko jest znaleźć jakiekolwiek informacje o grze, a system wczesnego dostępu to jeszcze utrudnia. Nowe pomysły w grze są bardzo ciekawe. Fuzje i powiązana z nimi funkcja przesuwania roślin na planszy.

Wiem że EA potrzebuje kolejnej gry na telefonie typu EA fc mobile, Pvz 2 albo Star Wars Galaxy of Heroes, a PVZ 3 może do nich dołączyć. Ostatnie gry były najczęściej wtopami np. Apex legends mobile 1.0 albo LOTR: Heroes of the middle-earth. Stare gry też są wyłączane, The Simpsons tapped out (pewnie koniec licencji i konflikt z Fortnite) czy Real Racing 3. Rynek zarówno gier mobilnych jak i konsolowych bardzo się zmienił przez ostatnie lata.

Edit: Jeszcze bardziej potrzeba nowej gry bo na dzień przed wyłączeniem usług sieciowych w PVZ GW 1 na PS3 do piachu poszła też tworzona ze współpracy z Level Infinite (twórcy nowego Delta Force) najnowsza gra od EA na telefony. Command & Conquer: Legends z 2025 roku. Od 3 lat EA nie miało nowej, typowej gry usługi która utrzymywała by się dłużej niż rok. Nie zaliczam GRID Legends, które jest portem gry z konsol.

Powtórzę, rynek gier mobilnych jest brutalny i bardzo nieprzewidywalny a  niestety, ogromna część dochodów z gier uciekła w platformy UGC.

• Jeszcze widać, że istnieje możliwe zainteresowanie grą. EA w ostatnim roku pousuwało dużo zawartości z platform umożliwiających tworzenie własnych gier (UGC) za łamanie praw autorskich.

Marka dobrze wpasowała się w motywy „brainrot”. Żal mi pisać te słowo, jestem za stary na to. Ale porównując wiek graczy dla których jest to zabawne, jest to idealny wiek dla nowicjusza serii PVZ.

• EA_Kuba's avatar
    EA_Kuba
    Icon for Community Manager rankCommunity Manager
    18 days ago

Sam najwięcej gram w SWGOH spośród wymienionych przez Ciebie tytułów DARTHxPLA4ER​ i osobiście najbardziej czekam na kolejny mobilny tytuł w śiecie Star Wars :)

Ciężko było mi też pożegnać się z moim Springfield jakiś czas temu :(. 

Dzięki za Twój post, jeśli będziesz chciał się podzielić swoimi spostrzeżeniami na temat serii PvZ to śmiało zakładaj nową dyskusję na forum! 

• DARTHxPLA4ER's avatar
    DARTHxPLA4ER
    New Rookie
    18 days ago

Chcę napisać o zamknięciu gw1 na ps3 ale system nie pozwala mi opublikować postu. Błąd z zapisaną kopią roboczą tego postu.

W wyszukiwarkach nie zawsze są wyświetlane najnowsze informacje o stanie usług gier sieciowych więc jest też najlepiej napisać o tym tutaj. Też grałem w SWGOH i wiem jak fora w innym języku mogą być trudne w nawigowaniu.

Featured Places

Node avatar for Plants vs. Zombies™ Dyskusja o serii

Plants vs. Zombies™ Dyskusja o serii

Zombie próbują wejść do twojego domu? Trzymaj je w ryzach i dyskutuj o najlepszych technikach ogrodniczych na forum społeczności.Latest Activity: 2 days ago
688 Posts