Forum Discussion

Bagietnikk's avatar
5 years ago
Solved

Spadająca liczba klatek i różne platformy.

Hej!

Niedawno udało mi się uruchomić grę Plants vs. Zombies: Battle for Neighborville. Mam jednak jeszcze dwa pytania.

1. Mam bardzo małą liczbę klatek w stosunku do innych gier mających podobne wymagania systemowe. Czy mógłbym jakoś ją zwiększyć?

2. Gram w PvZ: BfN także na PS4 i jestem zalogowany na tym samym koncie EA, co na Origin. Czy mógłbym zrobić tak, że na PC i na PS4 mam takie same postępy, czy PC działałoby raczej jako coś w rodzaju multikonta?

Liczę na Was 🙂

• Hej @Bagietnikk 

1. Podaj proszę paramenty swojego komputera, lub prześlij nam plik DxDiag 🙂 Na podstawie tych informacji będziemy mogli określić co możesz zrobić, aby gra działała lepiej 🙂

2. Nie mam możliwości przeniesienia, lub połączenia progresu pomiędzy platformami, jest on oddzielny dla każdej z platform. 

8 Replies

• EA_Kuba's avatar
    EA_Kuba
    Icon for Community Manager rankCommunity Manager
    5 years ago

Hej @Bagietnikk 

1. Podaj proszę paramenty swojego komputera, lub prześlij nam plik DxDiag 🙂 Na podstawie tych informacji będziemy mogli określić co możesz zrobić, aby gra działała lepiej 🙂

2. Nie mam możliwości przeniesienia, lub połączenia progresu pomiędzy platformami, jest on oddzielny dla każdej z platform. 

• EA_Kuba's avatar
    EA_Kuba
    5 years ago

Hej @Bagietnikk 

Karta graficzna w którą wyposażony jest Twój laptop jest poniżej minimalnych wymagań gry, co może wpływać na niską ilość klatek. Aby "odciążyć" komputer od przetwarzania innych procesów w tle, uruchom go w trybie czystego rozruchu. Upewnij się również, że dla gry jest ustawiony profil - tutaj znajdziesz instrukcję.

• EA_Kuba's avatar
    EA_Kuba
    5 years ago

Hej @Bagietnikk 

Miałeś może okazję sprawdzić kroki, które podałem wyżej ? 🙂

• W chwili, gdy stworzyłem ten wątek miałem jeszcze stary sprzęt, na którym mało która gra chodziła dobrze. Teraz wyposażyłem się w nowy i gra działa super. Tak, czy siak, dzięki za pomoc 🙂

• Jeszcze jedno. Napisałeś, że nie masz możliwości połączenia progresu na różnych platformach, ale czy byłbyś to w stanie zrobić na jednej (np. połączyć dwa konta na PS4)?

• EA_Kuba's avatar
    EA_Kuba
    5 years ago

Hej @Bagietnikk 

Ekstra, cieszę się, że możesz sobie spokojnie pograć na nowym komputerze 🙂

Nie ma możliwości zsumowania progresu z dwóch kont, nawet jeśli są to te same platformy 🙂