Forum Discussion

Kronoltesty's avatar
5 months ago

Utracony postęp Plant vs zombies 2

Po błędzie gry Plants vs Zombies 2, cały postęp w grze mi się zresetował (setki godzin gry + wydane PLN), co gorsza konto tak jakby zostało usunięte z serwerów gry, gdyż na obu urządzeniach na których gram straciłem progres. Konto miało przypisanego maila. Pisałem do pomocy na czacie, jednak po paru odpowiedziach (przez tłumacza) przestano mi odpisywać, sprawę zamknięto jako rozwiązaną i nie mogę ponownie porozmawiać na czacie. Przycisk wznowienia sprawy też nie działa i odsyła mnie tu na forum. 

7 Replies

• EA_Kuba's avatar
    EA_Kuba
    Icon for Community Manager rankCommunity Manager
    5 months ago

Hej @Kronoltesty 

Dzięki za Twoje zgłoszenie. 

Spróbuj się z nami skontaktować ponownie, ponieważ poprzez forum nie mamy możliwości rozwiązywania problemów związanych z kontem EA. 

Jeśli okno czatu nie będzie się pojawiać spróbuj skontaktować się z nami:

Otwórz ten link w nowym oknie incognito a następnie wybierz opcję Kontynuuj bez logowania.

Po wpisaniu danych (imię, nazwisko, email, temat) pojawi się możliwość kliknięcia opcji Porozmawiaj... 

Odczekaj chwilę w tym samym oknie przeglądarki, aż w dolnym rogu wyświetli się przewidywany czas połączenia z doradcą (np. 3 min). Pozostań w tym widoku i poczekaj aż doradca rozpocznie z Tobą rozmowę.

• EA_Kalina's avatar
    EA_Kalina
    Icon for Community Manager rankCommunity Manager
    5 months ago

@Kronoltesty dodatkowo upewnij się, że logujesz się do właściwego konta. 

- jeśli grasz na konsoli upewnij się, czy włściwy profil jest obecnie zalogowany; sprawdź także czy do Twojego profilu EA jest połączone konto z konsoli (Sprawdź stronę Połączeń w ustawieniach konta EA)

- jeśli grasz na PC; sprawdź czy logujesz się odpowiednim mailem (przetestuj także logowanie przez EA ID, czyli Twój psudonim); na stronie swojego profilu EA przejrzyj dane takie jak data utworzenia konta (np. czy pokrywa się z datą dołączenia do gry); historia transakcji (jeśli gra była kupiona przez sklep EA znajdziesz numer zamówienia jako potwierdzenie, że to właściwe konto)

• Dostałem odpowiedź:
    Konika: Panie Jan, przepraszam za niedogodności. Proszę pozwolić mi poinformować, że ten problem jest zgłaszany przez kilku zawodnicy na całym świecie, a najlepszą rzeczą jest to, że jest to już znany problem dla naszego zespołu Studio. Proszę się nie martwić, zostanie to naprawione tak szybko, jak to możliwe, jesteśmy z Panem/Panią w rozwiązaniu tego problemu.

Jest to pisane przez tłumacza (tak sądzę). Według supportu na czacie, problem jest globalny i znany jednak nie jestem w stanie znaleźć oficjalnej informacji o tym. Straciłem postęp w grze na którą wydałem realne pieniądze i spędziłem w niej setki godzin. Czy jest jakaś oficjalna informacja dotycząca tego problemu?

• Jako, że nadal nic nie wiem, nie mam informacji zwrotnej ani tutaj ani na czacie, zadam inne pytanie. Czy znajduje się tutaj osoba, która już odzyskała konto po podobnej stracie?

Mając jakieś doświadczenie informatyczne powiem jak prawdopodobnie moja sytuacja wyglądała
    - Gra z nieznanych przyczyn się psuje (crash gry), niestety dla tej gry jest to normalne ;/
    - mam pecha, że akurat się zepsuła w momencie zapisu save

- Gra automatycznie utworzyła nowy profil (nowa gra)

- Gracz próbuje odzyskać konto używając maila (przypisz maila)

- Gra bez pytania BŁĘDNIE wgrywa profil nowej gry na serwer (co nie powinno mieć miejsca)

- Gra na  serwerze zostaje z jakiegoś powodu nadpisana.

- Gracz traci wszelkie postępy na wszystkich urządzeniach na jakich grał.

ROZWIĄZANIE: Twórca gry przywraca poprzednią wersję konta gry, którą oczywiście posiada (Jeśli nie posiada, oznacza że jest po prostu słabym i niepoważnym twórcą, który powinien jak najszybciej upaść). Twórca powinien również naprawić system kont, tak aby użytkownik zawsze miał wgląd na wszystkie swoje profile gry.

PS. Przypisanie do konta jest rozwiązaniem, które z automatu sprawia, że od gracza nie jest wymagana znajomość jego ID.

• Mtgawronmt's avatar
    Mtgawronmt
    5 months ago

@Kronoltesty też mam taki problem właśnie, dziś wchodzę w grę a tu wyświetla się tutorial, przechodzę go i próbuje się zalogować na nowo ale tak jakby konto zniknęło 

• Obsługa na czacie to jakiś żart, tłumacz i helpdesk mówiący, że EA nie robi żadnych kopii zapasowych. Za pomocą emaila mogę odzyskać dostęp do konta bankowego, lecz nie jestem w stanie odzyskać konta do gierki mimo dowodów posiadania konta tj. faktury i screeny z gry.  Wstawiam transkrypcję rozmowy z dzisiaj po niecałych 2 tygodniach oczekiwania na normalną reakcję! DRAMAT!  Końcówkę mi ucięło, bo helpdesk zamknął czat. Undefined to ja:

Dziękujemy za kontakt z działem pomocy EA! Nazywam się Simran, w czym mogę pomóc?
    undefined (25.09.2024, 15:12:28): Dzień dobry, utraciłem postęp w grze plants vs zombies 2, już prawie 2 tygodnie czekam na reakcję. Konto było przypisane do maila ******@gmail.com
    Simran (25.09.2024, 15:14:27): Dzień dobry! Miło mi Pana/Panią poznać za pośrednictwem czatu. Mam nadzieję, że cieszy się Pan/Pani dobrym zdrowiem i samopoczuciem.
    Simran (25.09.2024, 15:14:32): Proszę się nie martwić, postaram się Panu/Pani w tym pomóc, aby mógł/mogła Pan/Pani cieszyć się grą.
    Simran (25.09.2024, 15:18:28): Dziękuję za informację.
    Simran (25.09.2024, 15:19:30): Proszę podać zrzut ekranu pokazujący Pański/Pani Identyfikator zawodnika.
    undefined (25.09.2024, 15:19:57): Chciałbym się dowiedzieć kiedy mogę je odzyskać. Konto miało zakupywane przedmioty za realne pieniądze
    Simran (25.09.2024, 15:21:13): Proszę wybrać Wrench, aby otworzyć menu Ustawienia.
    W menu Ustawienia proszę wybrać: iOS: Preferencje pobierania. lub Android: Kompilacja wersji.
    Zobaczy Pan/Pani swój Identyfikator zawodnika w wersji gry.
    undefined (25.09.2024, 15:21:28): Nie mam identyfikatora tamtego konta, niestety posiadam tylko zdjęcie dwóch nowych kont które pojawiły się po tym jak zepsuło się moje główne konto
    undefined (25.09.2024, 15:22:57): Chcę również odzyskać identyfikator tamtego konta. Proszę mi je podać.
    Simran (25.09.2024, 15:27:31): Potrzebujemy zrzut ekranu Identyfikator zawodnika, abyśmy mogli zlokalizować konto i przywrócić postęp.
    undefined (25.09.2024, 15:28:43): utraciłem dostęp do identyfikatora jak utraciłem dostęp do konta. konto BYŁO przypisane do e-mail
    undefined (25.09.2024, 15:29:24): Były na nim robione zakupy za realną walutę, mam numery faktur i daty zakupów
    undefined (25.09.2024, 15:32:35): Istnieje jakiś sposób na odzyskanie konta nie posiadając identyfikatora (dzięki historii zakupowej)?
    Simran (25.09.2024, 15:32:44): W tym Sprawa, w jaki sposób możemy odzyskać konto
    Simran (25.09.2024, 15:36:23): Bez Identyfikator zawodnika nie możemy zlokalizować konta i nie możemy przyznać Panu/Pani postępu z powrotem.
    undefined (25.09.2024, 15:37:11): Nie macie backupów? Mam dowody zakupu, mam oryginalny mail, na którym było konto przypisane
    undefined (25.09.2024, 15:38:00): Nigdzie w instrukcji gry nie ma informacji żeby zapisywać ID gracza poza grą
    Simran (25.09.2024, 15:38:22): Niestety nie
    undefined (25.09.2024, 15:39:12): Chce mi Pan powiedzieć, że nie macie powiązanych informacji e-mail >> ID zawodnika?
    Simran (25.09.2024, 15:39:28): Nie.
    undefined (25.09.2024, 15:39:32): Po co w takim razie jest przypisywanie Email do konta?
    undefined (25.09.2024, 15:40:35): Czyli mam stracić +500h rozgrywki i realne pieniądze, bo nie zrobiliście w bazie danych powiązania tekstu z innym tekstem?
    Simran (25.09.2024, 15:42:32): Ale EA nie przechowuje danych.
    undefined (25.09.2024, 15:43:44): Musi jeśli chce by jego serwery działały. Tak to działa. Jeśli sprawa nadal będzie tak się ciągnęła, zostanie zgłoszona do urzędu i UOKiK.
    undefined (25.09.2024, 15:46:22): Jeśli konto miało przypisanego maila oznacza to że jest to zapisane w bazie danych. Musi być, choćby po to by gra mogła działać. Backupy serwerów również są z pewnością robione
    undefined (25.09.2024, 15:46:53): Proszę o wyciągnięcie ID z backupów i przywrócenie postępów
    undefined (25.09.2024, 15:47:55): Jeśli nie, proszę wygenerować nowe konto z podanymi przeze mnie przedmiotami na koncie (rośliny o danym poziomie)
    undefined (25.09.2024, 15:48:40): Proszę przekazać te informacje technikom wyżej.
    Simran (25.09.2024, 15:53:03): Po naszej stronie nie ma kopia zapasowa.
    Simran (25.09.2024, 15:53:18): Musi Pan/Pani mieć konto gry, które ma Identyfikator zawodnika.
    Simran (25.09.2024, 15:53:28): Jeśli postęp zostanie utracony, możemy odzyskać
    Simran (25.09.2024, 15:53:43): W przeciwnym razie nie ma innego sposobu na odzyskanie postępu.
    undefined (25.09.2024, 15:55:34): używając faktury zakupu powinna być możliwość zidentyfikowania gracza, prawda?
    Simran (25.09.2024, 15:56:28): Nie.
    Simran (25.09.2024, 15:56:39): Tylko za pośrednictwem Identyfikator zawodnika
    Simran (25.09.2024, 15:57:22): W ten sposób działa narzędzie.
    Simran (25.09.2024, 15:57:29): Czy mogę jeszcze w czymś pomóc?
    undefined (25.09.2024, 15:58:29): proszę wysłać sprawę do techników z większymi uprawnieniami.
    Simran (25.09.2024, 15:59:30): Jest Pan/Pani w najwyższym punkcie wsparcia. Może Pan/Pani utworzyć wiele przypadków, ale nikt nie może odzyskać postępu bez Identyfikator zawodnika utraconego konta.
    Simran (25.09.2024, 15:59:45): Doceniam cierpliwość i współpracę podczas całej sesji czatu, cieszę się, że mogłem przeprowadzić rozmowę. W przypadku jakichkolwiek przyszłych zapytań proszę skontaktować się z nami.
    Dziękujemy za skontaktowanie się z Pomoc EA.
    undefined (25.09.2024, 16:00:42): proszę wskazać mi miejsce w którym jest informacja, by robić kopię ID poza samą grą.
    Simran (25.09.2024, 16:01:54): Proszę sprawdzić link https://help.ea.com/en-in/help/plants-vs-zombies/plants-vs-zombies-2/find-your-player-id-for-plants-vs-zombies-2/
    undefined (25.09.2024, 16:01:54): Informacja która stwierdza by zapisać te ID, gdzieś indziej
    Simran (25.09.2024, 16:02:02): Lub znaleźć swój Identyfikator zawodnika
    Proszę wybrać Wrench, aby otworzyć menu Ustawienia.
    W menu Ustawienia proszę wybrać: iOS: Preferencje pobierania. lub Android: Kompilacja wersji.
    Zobaczy Pan/Pani swój Identyfikator zawodnika w wersji gry.
    undefined (25.09.2024, 16:03:12): nie mam dostępu do konta więc nie sprawdzę tego teraz.
    Simran (25.09.2024, 16:04:01): Przykro mi, ale nie ma takiej możliwości.

• W dużym skrócie:
    Nie przywrócimy ci konta, bo nie wiemy które konto jest twoje, mimo że się rejestrowałeś, a jesteśmy poważną firmą i dlatego NIE robimy backapów, nie zapisujemy do kogo na leży konto i cały jego progres. Abyśmy przywrócili ci konto musisz znać ciąg znaków, o który upomnimy się dopiero jak stracisz do niego dostęp, a nie poinformujemy cię że jest potrzebny. Przypisanie maila jest tylko podpuchą.

About Plants vs. Zombies™ Dyskusja o serii

Zombie próbują wejść do twojego domu? Trzymaj je w ryzach i dyskutuj o najlepszych technikach ogrodniczych na forum społeczności.629 PostsLatest Activity: 7 hours ago