Tego się obawiałem. Poczytałem wczoraj o tej całej regionalizacji, a do tego newsy na temat pełnej polskiej wersji Battlefront 2. Moim zdaniem to jest po prostu żałosne...
Pozostaje mi tylko multiplayer (o ile nie będzie tam wielu kwestii mówionych), bo singla na pewno nie będę przechodził w takiej sytuacji, a szkoda, bo zapowiada się ciekawie (ale w oryginalnej wersji językowej).
Niestety na refund nie mam co liczyć, bo grę "kupiłem" z użyciem kodu rabatowego na całą kwotę, więc nie dostanę kodu z powrotem żebym mógł wykorzystać go na inną grę. Można by powiedzieć, że ja tu mam najmniej powodów do narzekania, ale prawdą jest, że gdybym przed "zakupem" miał świadomość dostępnej tylko pełnej polskiej wersji językowej (mój błąd, mogłem sprawdzić), to na 100% wziąłbym sobie inną grę, a o Battlefront 2 zapomniał.
Pozostaje jedynie czekać i liczyć na to, że tak jak w przypadku innej gry z tym samym problemem, jedni gracze rozkminią które pliki trzeba wyedytować, a drudzy podrzucą pliki audio z angielskiej wersji do podmiany i że to zadziała. Trzymam za to kciuki.